Senternovem


Platform toezicht bodem

Aanvangsdatum

20-04-2006

Een landelijk platform voor toezichthouders bodem Verneem de actualiteiten in regelgeving en wissel ervaringen uit met collegas. Neem uw praktijkprobleem mee en bespreek de oplossingsrichting met andere deelnemers aan het platform.

Platformdag toezicht Bodem

In 2005 zijn op initiatief van Bodem+, SIKB en de VROM Inspectie, naar aanleiding van het inspectierapport "Bodem in Zicht II" vier workshops georganiseerd over toezicht en handhaving. Tijdens deze workshops is specifiek aandacht besteed aan de knelpunten die optreden bij het toezicht op bodemsaneringen. Tevens is er vooruit gekeken naar relevante ontwikkelingen en zijn kennis en ervaringen uitgewisseld.De deelnemers aan de workshops gaven aan dat ze graag vaker bijeen wilden komen. LOM/LIM, SIKB en Bodem+ voldoen aan deze wens door jaarlijks twee bijeenkomsten te organiseren.

Doel en Inhoud

De dag fungeert met name als 'ontmoetingsplaats' voor toezichthouders en handhavers bodem, waarbij ook vergunningverleners, beschikkers en strafrechterlijke handhavers welkom zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van toezicht houden en handhaven en bodembeleid.

's Ochtends staan informatie- en kennisoverdracht centraal. Na de lunch worden aan de hand eigen praktijkvoorbeelden kennis en ervaring uitgewisseld. Sprekers van diverse organisaties en medewerkers van SIKB, LOM/LIM en Bodem+ treden op tijdens de bijeenkomsten.

Voor wie bedoeld?

De platformdag is met name bestemd voor toezichthouders, controleurs en handhavers van vooral provincies, gemeenten en milieudiensten, die in de dagelijkse praktijk direct of indirect te maken hebben met het toezicht en of de handhaving op saneringen, hergebruik en bodembeheer. Daarnaast zijn uiteraard ook beschikkers, vergunningverleners en strafrechtelijke handhavers op het gebied van bodem van harte welkom.

Waar en wanneer?

De eerste platformdag zal donderdag 20 april aanstaande bij Engels Rotterdam in het Groot Handelsgebouw aan het stationsplein 45 worden gehouden. Het is de bedoeling om in de periode oktober/november 2006 de volgende platformdag te houden.

Informatie en aanmelding

Informatie over het programma is te vinden op de site www.platformtoezichtbodembeheer.nl, via welke site u zich ook kunt aanmelden. Omdat het middagdeel meer in het teken zal staan van het uitwisselen van kennis en ervaring, onder andere door middel van het inbrengen van eigen praktijkvoorbeelden, wordt u verzocht om uw eigen praktijkvoorbeeld mee te nemen.

Om organisatorische redenen is de deelname gelimiteerd tot maximaal 75 personen. Bij een te groot aantal aanmeldingen krijgt de primaire doelgroep de voorkeur, tevens kan het aantal deelnemers per organisatie worden gelimiteerd. Aan deze workshops zijn geen kosten verbonden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Bodem+ (Peter Balemans, 070-3735533), LOM/LIM (Jan Rullens, 070- 3735973) of de SIKB (Walter de Koning, 0182 - 540 675).

Locatie

Rotterdam, Congrescentrum Engels, Groothandelsgebouw

Toegangsprijs

gratis
Wijzigingsdatum | 20-03-2006