Gemeente Dantumadeel


| | Inzameling textiel door S.O.S.
---

Inzameling textiel door S.O.S. (Samenwerking Ontwikkeling Sahellanden)

Op donderdag 20 april a.s. wordt er textiel ingezameld door de Stichting S.O.S. Hergebruik van textiel levert niet alleen een aanzienlijke milieuwinst op ten aanzien van duurzaamheid, maar u steunt hiermee ook de inwoners van de ontwikkelingslanden.

U heeft een zak ontvangen van de Stichting S.O.S waarop de dag van inzameling staat vermeld en waar de zak mee gevuld kan worden. Dit zijn onder andere: schoenen, speelgoed, huishoudtextiel, kleding e.a. De zak kunt u vanaf 07.00 uur âs morgens aan de openbare weg aanbieden.

De ingezamelde kleding die nog geschikt is voor hergebruik gaat naar Burkina Faso en wat overblijft wordt verkocht aan een recycling bedrijf. Het geld wordt gebruikt om de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren door financiële en materiele ondersteuning.
Binnenkort zendt de Stichting S.O.S een oogarts en 2 verpleegsters naar Ouagadougou in Burkina Faso voor het uitvoeren van enkele oogoperaties. Verder wordt op kleinschalig niveau gewerkt aan het boren van waterputten in Burkina Faso.


---