Sligro Beheer NV

Trading update eerste kwartaal Sligro Food Group

De autonome omzetontwikkeling van Sligro Food Group ontwikkelde zich in het eerste kwartaal iets beter dan verwacht.

Bij de foodretailactiviteiten was sprake van een nagenoeg gelijke omzet, gecorrigeerd voor de verkoop van de Milo-formule, die in april 2005 plaatsvond. Momenteel is EM-TÉ Supermarkten bezig haar aangescherpte formule uit te rollen over alle vestigingen. Ook voor de Golff-formule worden nieuwe formule-impulsen ontwikkeld.

Door de verbeterde marktpositionering trekt de omzetontwikkeling in de vergelijkbare foodservicelocaties weer enigszins aan. Door de herstructureringen en integratiesnelheid in de eerste helft van 2005 zal pas in het tweede halfjaar de vergelijkingsbasis van de foodservice-omzet gemakkelijker worden. De omgebouwde vestigingen van VEN in Rotterdam Spaanse Polder en Den Haag Zichtenburglaan ontwikkelen zich zowel qua omzet als kostenbeheersing gunstig. De eind februari geopende zelfbedieningsvestiging in Amsterdam heeft nu al tot een ruime verdubbeling van de zelfbedieningsomzet geleid ten opzichte van de gesloten locatie in Diemen. Medio juni zullen de twee vestigingen in Alkmaar samengevoegd worden in de VEN-locatie, die daarvoor thans uitgebreid en gerestyled wordt.

De herstructurering van de foodservicebezorgactiviteiten vordert eveneens gestaag, maar zal pas eind 2006 geheel afgerond zijn.

Door de voortdurende prijsconcurrentie blijft er druk op de marges van alle groepsactiviteiten. Zoals verwacht liet het eerste kwartaal van 2006 nog een achteruitgang van het resultaat zien ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2005. Desalniettemin gaan wij, als gevolg van de lopende verbeterprogramma's die vanaf begin 2005 in gang zijn gezet, voor het eerste halfjaar 2006 uit van een ongeveer gelijke winst aan die van 2005 (¤ 18,8 miljoen). In deze prognose is geen rekening gehouden met de eventuele effecten van de heden aangekondigde overname van Inversco Holding.

De halfjaarcijfers zullen worden gepubliceerd op 20 juli 2006.

Veghel, 20 april 2006

Namens directie Sligro Food Group N.V.

A.J.L. Slippens

H.L. van Rozendaal

Tel.: +31 (0)413 34 35 00

www.sligrofoodgroup.nl