Gemeente Bernheze


#RSS

Award-jongeren knappen dierenpark op

Ongeveer 40 deelnemers van de International Award for Young people hebben dinsdag 18 april 2006 het dierenparkje den Berg aan de Ophoviusstraat/Adrianus VI-straat in Heesch opgeknapt.

Deze activiteit was onderdeel van de conferentie Award Youth Event die een week lang in Bernheze werd gehouden. Het dierenparkje kreeg een flinke opknapbeurt: de hooiruif en het overdekt hooigedeelte werden onder handen genomen. Betontegels in de voedervoorraadruimte, buitenvoederbakken en afschermschotten werden aangelegd. Wethouder Rien Wijdeven zorgde voor de voedselvoorraad: hij bakte meer dan 100 pannenkoeken voor alle hardwerkende jongeren. De deelnemers waren onder andere afkomstig uit Jordanië, Estland, Israël, Duitsland, Groot Brittannië , Finland en Nederland.

Uitreiking
De International Award for Young People is een programma dat bijdraagt aan de karaktervorming van jonge mensen. Het Award-programma bestaat uit acitiviteiten op vier gebieden: Maatschappelijke betrokkenheid, Individueel talent, Sport en Expeditie/Exploratie. Wanneer jongeren de vier programmas succesvol hebben doorlopen, onvangen zij een Bronzen, Zilveren of Gouden Award. Woensdag 19 april 2006 werden 25 Gouden en 8 Zilveren Awards uitgereikt.

feed