Ingezonden persbericht


donderdag 20 april 2006

----------
Deze week in FEM Business

Sneak preview? Klik hier voor de complete inhoudsopgave: http://www.femblog.nl/2006/04/20/093635.php

De kracht van de lange adem
De directeur-grootaandeelhouder een anachronisme? Misschien. Maar niet voor wie van flinke rendementen op de beurs houdt. Dga's die aan het hoofd staan van een beursgenoteeerde onderneming presteren aanzienlijk beter dan ingehuurde ceo's. Wat is hun geheim? Nemen ze meer risico? Of doen ze het uit pure liefde voor de eigen portemonnee? Interviews met onder meer Jan Aalberts (Aalberts Industries) en Abel Slippens (Sligro).

Amsterdamse Zuidas: te duur prestigeproject
Als het plan zo fantastisch is, waarom is er dan geen projectontwikkelaar te vinden die er zijn geld in durft te steken? Het project staat financieel op lemen voeten en de overheid draait voor de kosten op, vrezen critici.

Oost-Europa verdient de euro
Deze zomer valt de beslissing over de toetreding van Slovenië tot de eurozone. Die moet positief uitvallen, want dat land voldoet aan alle eisen. Net als Estland. De Oosteuropese landen zijn zelfs de beste jongetjes van de euroklas. De huiver van de oude euro-landen is dan ook volledig misplaatst.

Vrouw met ballen
Esther Raats-Coster is winnaar van de Prix Veuve Cliquot 2006, en daarmee Zakenvrouw van het Jaar. Haar bedrijf Bandridge groeit met 20 procent per jaar en haar ambities zijn even simpel als helder: marktleider in Europa, agressieve groei in Azië en Zuid-Amerika. "Ik dram wel door. Ik ben niet voor niets eigenaar."

Verder in dit nummer: de wederopstanding van Maserati - Carel van Bemmelen, de man achter Neerlands Glorie - de reusachtige Q7 suv van Audi - en waarom Rijkman Groenink commissaris wordt bij SHV

Sneak preview? Klik hier voor de complete inhoudsopgave: http://www.femblog.nl/2006/04/20/093635.php

Informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81
Arne van der Wal 06 22 31 37 18

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-22313718