Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ajax, Feyenoord en PSV met eigen tv-kanalen exclusief via KPN

Donderdag 20 april 2006 - KPN is een exclusieve samenwerking aangegaan met de drie grootste voetbalclubs van Nederland om Ajax TV, Feyenoord TV en PSV TV te ontwikkelen. Club TV brengt onder andere nieuws, alle wedstrijden (vanaf 23.59 uur op de laatste dag van de competitieronde), historische beelden en achter-de-schermenreportages over de club en de spelers. De clubs zelf zijn verantwoordelijk voor de inhoud van Club TV en KPN verzorgt de distributie, exclusief via IPTV van KPN. Supporters en andere sportliefhebbers kunnen rond de start van het nieuwe voetbalseizoen bij KPN een abonnement op één of meerdere Club TV-kanalen afnemen.

Tijdens een persbijeenkomst vandaag spraken de directieleden van de voetbalclubs, Maarten Fontein van Ajax, Chris Woerts van Feyenoord en Rob Ribbers van PSV, over een nieuwe stap op de ingeslagen weg na bijvoorbeeld eigen clubmagazines en websites: "Dit initiatief heeft tot doel de supporter nog meer te betrekken bij de club dan nu al het geval is."

Ludolf Rasterhoff, directeur KPN TV: "Wij zijn er bijzonder trots op samen met de drie clubs Club TV te gaan ontwikkelen. Hiermee laten we supporters nog beter bij hun club aansluiten. Onze verwachtingen zijn hoog en wij kijken met veel spanning uit naar de eerste uitzendingen van Club TV, een goed voorbeeld van doelgroep-tv, exclusief via ons nieuwe televisienetwerk."

Naast de vernieuwende programmering kunnen abonnees van Club TV profiteren van diverse exclusieve aanbiedingen, zoals wedstrijdkaarten (business- en andere wedstrijdarrangementen), clinics met (oud-)spelers of speciale rondleidingen.

IPTV van KPN
IPTV van KPN zal bij introductie in het tweede kwartaal van dit jaar bestaan uit een veelvoud aan tv- en radiozenders. Verder biedt IPTV een scala aan aanvullende en vernieuwende mogelijkheden, zoals een Elektronische TV Gids en Programma Gemist, waarbij programma's van de publieke omroepen tot een maand na uitzenden kunnen worden teruggekeken. Tevens heeft de klant toegang tot een filmcatalogus waarbij hij met één druk op de knop films kan bestellen en direct kan bekijken.


---

Noot voor de redactie (