Eerste Pecoma gecertificeerde BI Professionals

Geslaagd traject: 13 Business Intelligence en Datawarehousing Professionals

AMSTERDAM/BILTHOVEN, 20060420 -- Tijdens een feestelijke ceremonie ontvingen afgelopen week 13 medewerkers van Pecoma hun getuigschrift, waarmee zij zich officieel Certified Business Intelligence Professional mogen noemen. Vorig jaar oktober sloegen CIBIT Adviseurs | Opleiders en ICT dienstverlener Pecoma de handen ineen om een opleidingstraject op te zetten voor Pecoma medewerkers gericht op Business Intelligence en Datawarehousing. Dit was een primeur in Nederland. Het traject is nu afgerond en afgesloten met drie examens.


"We zijn enorm trots op het feit dat we nu 13 gecertificeerde Business Intelligence en Datawarehousing specialisten in huis hebben. We wisten al dat ze goed waren maar nu hebben we ook de officiële erkenning", aldus Simon de Koning, algemeen directeur van Pecoma. "We bieden onze klanten meer dan het beste als het gaat om professionaliteit en kwaliteit. We investeren continu in onze medewerkers zodat we dat ook kunnen blijven waarmaken."

De CBIP examens worden aangeboden door CIBIT in samenwerking met The Data Warehousing Institute (TDWI), het leidinggevende instituut voor Business Intelligence en data warehousing expertise-ontwikkeling en certificering, en het onafhankelijke Institute for Certification of Computing Professionals.

"Een compliment aan de medewerkers van Pecoma is op zijn plaats", volgens Marco Frijlink, directeur opleidingen van CIBIT. "Dit is niet voor iedereen weggelegd. Een CBIP certificering staat voor een hoog kennisniveau, maar zonder praktisch inzicht en ervaring red je het ook niet. Wij geloven dat CBIP een goede bijdrage levert aan de professionalisering van het BI-vakgebied in Nederland."

Inmiddels zijn al bijna 50 mensen van verschillende organisaties zich aan het voorbereiden op de examens. Ook voor Pecoma liggen de ambities hoog: in mei start een tweede groep met de opleiding. De Koning: "Aan dat traject nemen zelfs enkele medewerkers van onze klanten deel, wat maar aangeeft hoe relevant deze certificering voor het werkveld is!"

Over Pecoma Informatica bv (Pecoma)
Pecoma is een middelgrote ICT-dienstverlener met zo'n 300 professionals en vestigingen in Amsterdam en Groningen. Pecoma werkt voor opdrachtgevers uit de top-200 van het Nederlandse bedrijfsleven, met name in de financiële sector, de telecom branche, de mediawereld, de industriële- en de zorgsector. De vakgebieden waarin Pecoma gespecialiseerd is, zijn desktop lifecycle management (oa applicatie intake & packaging), application development, networking & infrastructures, business intelligence (en datawarehousing), testing en financial competence & compliancy. Voor meer informatie www.pecoma.nl

Over CIBIT
Als onafhankelijke organisatie verzorgt CIBIT Adviseurs | Opleiders onderwijs en adviseren we over kennismanagement, informatiemanagement, ICT-architectuur, -management en systeemontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.cibit.nl of neemt contact op met Marco Frijlink.

Over CBIP
CBIP staat voor Certified Business Intelligence Professional is een testgebaseerd certificeringsprogramma binnen het BI vakgebied. Er zijn 5 specialisaties mogelijk, op twee niveau's: Practioner en Mastery. Om gecertificeerd te worden dienen drie examens succesvol te worden afgelegd. Meer informatie: www.cbip.nl

Over TDWI
TDWI is gevestigd in Seattle in de VS en biedt wereldwijd opleidingen, trainingen, certificaten en marktonderzoek aan voor managers en BI-professionals en staat aan de basis van de CBIP. Meer informatie: www.tdwi.org

Over ICCP
CBIP is ontwikkeld en wordt aangeboden in samenwerking met the Institute for Certification of Computing Professionals (ICCP), een non profit organisatie opgericht in 1973. ICCP is mede verbonden aan onder andere DAMA, IEEE en CIPS. Meer informatie: www.iccp.org



Pecoma