Gemeente Delfzijl

BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

DATUM: 11 april 2006 PUBLIEK

portefeuille burgemeester dhr. mr. C.J.D. Waal

1. Conceptverslag collegevergadering d.d. 4 april 2006.

Conform concept vastgesteld

2. Besluitenlijsten vergadering Burgemeester en Wethouders d.d. 4 april 2006.

Conform concept vastgesteld.

3. Circulaire gemeentefonds 31 maart 2006.

1. Kennisnemen van de circulaire;
2. De financiële consequenties over 2005 meenemen in het rekeningsresultaat 2005; 3. Het overige uitwerken aan de hand van de in mei 2006 te verwachten circulaire gemeentefonds; 4. De raad informeren.

4. Verzoek gegevensverstrekking uit de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens.

Verzoek van Jongejan Rosier Weggemans Wisseborn c.s. gerechtsdeurwaarders om gegevensverstrekking uit de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens afwijzen op grond van het feit dat het hier niet gaat om een publiekrechterlijke taak.

5. Huurverhoging woonwagens, standplaatsen en gemeentelijke woningen per 1 juli 2006.

Huurder van een woonwagen en standplaats en de huurders van gemeentelijke woningen een huurverhoging aanzeggen van 1,7 % per 1 juli 2006.

6. Vervolg duurzaam veilig.

De eerste tranche van E 100.000,- beschikbaar stellen voor maatregelen duurzaam veilig in Termunten, Wagenborgen, Woldendorp en Meedhuizen.

7. Verkoop perceel grond nabij Van Julsinghatehuis te Delfzijl.

Een perceel grond aan het Koningin Wilhelminapark, nabij het Van Julsinghatehuis, te Delfzijl verkopen aan de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl.\

8. Erfdienstbaarheid van weg Domiespad te Spijk.

Erfdienstbaarheid van weg te laste van het Domiespad te Spijk wijzigen.

9. Bevindingen van Deloitte Accountants en De Jong & Laan over de kostenverrekening overdracht onroerende zaken in revitaliseringgebieden van de gemeente Delfzijl aan de ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD).

De bevindingen van beide accountants overnemen onder de voorwaarden dat de OMD eveneens met de bevindingen instemt.

10. Verzoek om geldelijke bijdragen voor de voetbalvereniging Neptunia te Delfzijl voor verbetering van de clubaccommodatie op basis van de Verordening subsidiering accommodaties (1/3 regeling).

Aan de voetbalvereniging Neptunia te Delfzijl een bijdrage van E 5.000,00 en een bedrag van E 5.000,00 als renteloze lening te verstrekken. Het bestuur van de voetbalvereniging Neptunia informeren middels bijgaand concept beschikking.

11. Aanvraag subsidie voor aanschaf van een nieuwe rolstoelbus door het Rode Kruis afdeling Delfzijl.

1. Aan het Rode Kruis in de gemeente Delfzijl voor 2006 een subsidie toe te kennen van E 4.281,- 2. De kosten ten laste brengen van post Overige uitgaven Wet Voorzieningen Gehandicapten.

12. Klacht van de Stichting Welzijn Delfzijl (SWD) inzake "behandeling door college inzet opbouwwerk na 1-10-2005";

De klacht van de SWD ongegrond verklaren conform bijgaande conceptbrief.

13. Verzoek van Aannemersbedrijf Kuipers-Dijk voor een ISV-bijdrage voor bodemsanering locatie Eemskanaal ZZ.

Aan het college wordt voorgesteld akkoord te gaan met het verlenen van een bijdrage van E 17.307,- uit het budget ISV-bodemmiddelen.

14. Overdracht van een aantal provinciale wegen aan de gemeente voortvloeiend uit de neergelegde visie over de wegenstructuur, zoals opgenomen in het Masterplan voor de revitalisering van Delfzijl.

1. In te stemmen met deze conceptoverdracht van een aantal provinciale wegen aan de gemeente; 2. Deze conceptoverdracht ter informatie voorleggen aan de gemeenteraad.


---- --