Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 20 april 2006

AM wint prijsvraag voor herontwikkeling in Naarden

De gemeente Naarden en AM hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het terrein van de voormalige Bekkersschool en de locatie van de voormalige Apostolische Kerk. In totaal worden hier 30 woningen ontwikkeld. AM is gekozen via een selectieprocedure waaraan zes partijen deelnamen. Onderdeel van deze procedure waren presentaties aan en een stemming door omwonenden. Zowel bij de gemeenteraad als bij het publiek bleek AM favoriet. Juni 2007 start naar verwachting de bouw.

De locatie van de voormalige Bekkersschool is gelegen van de Van Limburg Stirumlaan. In het plan van AM worden 15 twee-onder-één-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen ontwikkeld. De architectuur sluit aan bij die in de directe omgeving. Verwacht wordt dat de woningen in trek zullen zijn bij mensen uit Naarden en omgeving die graag ruimer willen gaan wonen. Het terrein waar de Apostolische Kerk heeft gestaan, bevindt zich tussen de Thorbeckelaan, Roëlllaan en de Heemskerklaan. Hier komen 13 appartementen. Voor beide locaties is KOW Architecten verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp van de woningen.

Keuze van omwonenden
De gemeente Naarden heeft na de selectieronde, de ingediende plannen van twee partijen aan de omwonenden gepresenteerd. Voor beide locaties ontving AM de meeste stemmen van omwonenden. Het plan scoorde hoog op zowel het stedenbouwkundige en architectonische aspect als de invulling van de openbare ruimte. Naast het ingediende grondbod was dit voor de gemeenteraad aanleiding om voor beide locaties AM aan te wijzen als ontwikkelaar.

Profiel AM

AM is actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van woningen, stedelijke centra, kantoren(parken) en winkelcentra. Zij doet dit in nauwe samenwerking met consumenten en zakelijke partners. AM geeft vorm en inhoud aan leefomgevingen vanuit het perspectief van de woonconsument en de gebruiker, die zij actief bij de planvorming betrekt. Tevens fungeert AM, dankzij een heldere visie op de kansen van locaties, als partner voor onder meer overheden, institutionele beleggers en woningcorporaties voor de duurzame inrichting van ons land.

De projecten van AM zijn dan ook toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur. Deze hebben ruime erkenning verworven, mede getuige prestigieuze prijzen voor onder meer Regenboog Park, Tilburg (ULI Award), Huijgensgracht en Vogelweide/Ypenburg, Den Haag (Nieuwe Stad Prijs) en het kantoorgebouw Forum, Amsterdam (Mipim Award en FGH Prijs).

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht