Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T aanvullende berichten

20 april 2006

Eefde - dode vrouw in Twente Kanaal

Het stoffelijk overschot van een tot nu toe onbekende vrouw is donderdagmiddag uit het water van het Twentekanaal geborgen. Er zijn geen sporen die op een misdrijf duiden en de vrouw heeft waarschijnlijk slechts korte tijd in het water gelegen.

Een passerende fietser zag het stoffelijk overschot rond 14.00 uur in het evenwijdig aan het Twentekanaal lopende Groene Kanaal drijven. Door de stroming kwam het in het water van het Twente Kanaal terecht waar hij personeel van Rijkswaterstaat en enkele vissers wist te alarmeren. Zij wisten het stoffelijk overschot uit het stroomgedeelte te houden, waarna het kon worden geborgen.

In eerste instantie werd rekening gehouden met een vermiste vrouw uit Diepenheim, maar dit bleek niet het geval te zijn. Nu de schouw in het ziekenhuis is uitgevoerd kan een uitgebreid signalement worden vrijgegeven, omdat er geen meldingen van vermissing in de regio bekend zijn.

Het gaat om een vrouw van tussen de 70 en 80 jaar, lengte 1.65 m , normaal postuur, grijs dun haar. Zij droeg een zwarte joggingachtige broek, een blauwe trui met bruine accenten en een zwart nylon jack met rode binnenkant. Verder droeg zij nagenoeg nieuwe zwarte veterschoenen. Aan één van haar vingers heeft zij een trouwring met de naam Dirk en het jaartal 1942.

Mocht u aan de hand van het signalement weten om wie het gaat, dan kunt u bellen met de politie Lochem via 0900 -8844.

Warnsveld - ernstige aanrijding in avondspits

Bij een ernstige aanrijding op de Kapperallee zijn donderdagmiddag in de avondspits drie gewonden gevallen, van wie twee ernstig. Het ongeval gebeurde omstreeks 16.30 uur toen een 59-jarige Winterswijkse automobilist te laat in de gaten had, dat het verkeer vlak voor de kruising met de Rijksstraatweg nagenoeg stil stond. Hij botste op een bestelauto die op zijn buurt weer naar voren schoot. De bestuurder (40) en passagier (51) van de bestelauto, beiden uit Zutphen liepen rugletsel op en werden na te zijn gestabiliseerd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het bevrijden en stabiliseren van de bestuurder door brandweer- en ambulancepersoneel nam geruime tijd in beslag. Hierbij moest de hele bovenkant van de bestelauto verwijderd worden. De bestelbus had ook een auto geraakt en de bestuurder hiervan, een 31-jarige man uit Eefde werd ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen. Een vierde auto met een 54-jarige vrouw uit Zutphen liep slecht lichte schade op. Na de hulpverlening aan de slachtoffers is de weg geruime tijd afgesloten geweest voor ondermeer het onderzoek door de verkeersongevallendienst en de berging van de auto's. Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052 ---- --