Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ATTENT!ON: HIPHOP VAN DE STRAAT

Zwerfjongeren verruilen het leven op straat voor pen, microfoon en podium

Melkweg · Oude Zaal · donderdag 20 april · 19.00 uur · 5,00 (geen verpl. lidm)
· · · ·

Wat in januari 2005 begon met open workshops hiphop voor jongeren van de straat resulteerde in een cd-productie met de 17 meest getalenteerde muzikanten `Attent!on: HipHop van de Straat'.
Perspresentatie op 18 april 2006, 15.00 tot 17.00 uur, in het Nationaal Pop Instituut, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam.
Free Fall Festival: Attent!on concert op 20 april, 19.00 tot 23.00 uur, Melkweg, Amsterdam
Zij rappen en zingen in 3 verschillende talen: Nederlands, Engels en Spaans. Hun teksten gaan over de Nederlandse straat-realiteit, het onrecht in de wereld, persoonlijke levenservaringen, gevoelens, gedachtes en wensen. Een aantal jongeren van de groep Attent!on is in februari dit jaar ook op tournee geweest naar Bogotá, Colombia, waar zij met een meiden rapgroep levensverhalen hebben uitgewisseld en samen een aantal nummers hebben geproduceerd. Daarvan is een selectie opgenomen op de cd. De muziek van `Attent!on: Hip Hop van de Straat' is een fusie van hiphop en jazz, lounge, latin en dance, salsa, reggae en reggaeton, met Colombiaanse invloeden, en is geproduceerd door 6 verschillende bekende Nederlandse en Colombiaanse producers. Onder anderen Jan van Wieringen, de man achter grote hits van muzikanten als Lange Frans & Baas B en winnaar van een Edison Award.
Het bijzondere aan deze muziekproductie is dat de jongeren nog geen anderhalf jaar geleden zelf nog op straat leefden, maar dat zij door de discipline en de artistieke input van het project inmiddels een eigen artistieke carrière aan het opbouwen zijn. Afkomstig uit vier steden in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Utrecht, vertegenwoordigen zij door hun culturele diversiteit de huidige samenstelling van de Nederlandse jeugd, allen met een zeer eigen stijl en een eigen gevoel voor de hiphop. De dubbel CD `Attent!on: HipHop van de Straat' wordt op 20 april gepresenteerd met een concert in de Melkweg te Amsterdam, van 19.00 - 23.00 uur met als host van de avond Willie Wartaal, bekend van De Jeugd van Tegenwoordig en een optreden van Raymzter.