Universiteit Maastricht

Trefwoorden: hersenen, geluidswaarneming

Promotie ir. Davey R.M. Langers
in de Faculteit der Geneeskunde.
Titel: Functionele MRI van het humane centrale auditieve systeem.
Promotores: Prof.dr. J.M.A. van Engelshoven, prof.dr. J.J. Manni, Prof.dr. P. van Dijk, RUG. Co-promotor: dr.ir. W.H. Backes. Vrijdag 21 april 2006, 14.00 uur

In dit onderzoek is nagegaan welke gebieden in de menselijke hersenen betrokken zijn bij de waarneming van geluid. Aandacht is allereerst besteed aan het optimaliseren van de gebruikte beeldvormingtechniek (fMRI).
Vervolgens is bestudeerd hoe de hersenen omgaan met diverse kenmerken van geluid, zoals luidheid, toonhoogte, dynamische variaties, en met welk oor de geluiden werden opgevangen. Ook is gekeken of de gevonden patronen afwijken in groepen patiënten met bijvoorbeeld doofheid aan één oor, of met een type slechthorendheid dat leidt tot een verstoorde waarneming van luidheid. Dit leert ons meer over geluidswaarneming, zowel in mensen met normaal als met aangetast gehoor.

Inauguratie van Prof.dr. Harm Hospers, benoemd tot bijzonder hoogleraar Experimentele Gezondheidspsychologie in het bijzonder met betrekking tot homoseksualiteit in de Faculteit der Psychologie. Titel: Gewoon Anders.
Vrijdag 21 april 2006, 16.00 uur

De academische zittingen van de Universiteit Maastricht vinden plaats in de Aula