Titel:
Ernst & Young: Persbriefing flexibiliteit arbeidsrecht

ERNST & YOUNG
Rubriek: Economie
Datum en tijd: 04-04-2006 11:01

Uitnodiging voor de pers

Beste,

De discussie over de flexibiliteit van het arbeidsrecht is momenteel volop gaande. In Nederland en Frankrijk is bijvoorbeeld het percentage jeugdwerkelozen hoog, terwijl ouderen bescherming genieten van allerlei regelingen. Met het oog op economische groei pogen de regeringen van deze landen het wettelijk regiem voor werkgevers op dit gebied losser te maken. De onrust onder jongeren in Frankrijk toont echter aan dat dit soort wijzigingen niet zonder maatschappelijke beroering gaat.

Tegelijkertijd voert Groot-Brittannië juist strengere regels in om werknemers te beschermen. De flexibele arbeidsmarkt en de hoge groeicijfers in de Verenigde Staten is voor de één een lichtend voorbeeld, voor de ander een waar schrikbeeld.

Het aan Ernst & Young gelieerde Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen organiseert op 21 april aanstaande in Amsterdam een briefing voor journalisten over de flexibiliteit van het arbeidsrecht. Topspecialisten op het gebied van arbeidsrecht uit de VS, UK, Frankrijk, Duitsland en Nederland zullen uitleg geven over de werking en effectiviteit van de verschillende arbeidsrechtsystemen.

Holland Van Gijzen nodigt u graag uit om bij deze briefing aanwezig te zijn. De bijeenkomst wordt op 21 april gehouden in De Industrieele Grote Club aan de Dam in Amsterdam. Het programma begint om 11.30 en duurt inclusief lunch tot ongeveer 15.30 uur.

U kunt zich voor deze briefing aanmelden via de woordvoerder: Toby Ellson: toby.ellson@nl.ey.com