Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 11 april 2006

Studentenorganisator Sorbonne op Marxisme Festival 2006

Van 21 tot 23 april wordt het jaarlijkse Marxisme Festival gehouden in Amsterdam. In een context van studentenopstanden in Frankrijk, een oorlogsdreiging naar Iran en een verharding van het politieke klimaat in Nederland komen honderden deelnemers bijeen voor een weekend van discussie, film en muziek.

Op meer dan 45 bijeenkomsten spreken politici, schrijvers en activisten uit binnen- en buitenland. Vrijdagavond 21 april vindt de aftrap plaats met een grote openingsbijeenkomst over de opkomst van massaprotesten en een nieuw links in Europa. Naast sprekers uit Engeland, Duitsland en Portugal zal ook Daniele Obono, lid van het bezettingscomite van de Sorbonne (Parijs), vertellen over de recente overwinning van de massabeweging in Frankrijk.

Alex Callinicos (professor aan het King's College in Londen en auteur van o.a. The New Mandarins of American Power) zal aan de vooravond van het Marxisme Festival (donderdagavond 20 april) op de UvA in debat gaan met Dirk-Jan van Baar (historicus en journalist van HP/De Tijd) over de toekomst van Irak.

Een greep uit het programma:
­ Ronald van Raak (SP) en Pepijn Brandon over: 'Moeten socialisten meeregeren?' ­ Karwan Fatah en Laurent Chambon (politicoloog) over: 'Van de banlieus tot de universiteiten: naar een nieuw Mei 1968?' ­ Mike Gonzalez (universiteit Glasgow) over: 'Hugo Chavez en de Bolivariaanse revolutie' ­ Peyman Jafari over: 'Iran: imperialisme, dictatuur en verzet' ­ Anja Meulenbelt (SP), Naima Azough (GroenLinks), Miriyam Aouragh (Samen tegen Racisme) en Ahmed Marcouch (PvdA) over: 'Islamofobie: het nieuwe racisme'

Kaarten zijn te bestellen via onze website: http://www.internationalesocialisten.org Zie voor meer informatie de tekst hieronder of ga naar onze website.

Perscontact (