Gemeente Enschede

Het Buitenste Binnen

donderdag 13-04-2006

Vrijdag 21 april aanstaande om 16.30 uur opent Tonny Holtrust, directeur Artez-academies voor Beeldende Kunst en Vormgeving de expositie Het Buitenste Binnen. Het is de tweede expositie van een selectie van werken uit de gemeentelijke kunstcollectie. Te zien zijn sculpturen die normaal gesproken buiten in de openbare ruimte, verspreid over Enschede, te bewonderen zijn. Tevens is in de expositie werk (sculpturen, schetsontwerpen, modellen) van dezelfde kunstenaars te zien, dat niet behoort tot de gemeentelijke kunstcollectie.

De expositie laat niet alleen de samenhang zien tussen de verschillende onderdelen van de gemeentelijk kunstcollectie, maar ook de potentie van verschillende kunstenaars voor óf het werk in opdracht óf juist voor het maken van autonome beelden.

In Het Buitenste Binnen is werk te zien van Mari Andriessen (/-), André Volten (/-), Theo Wolvencamp (/-), Joep van Lieshout, Balta, Guusje Beverdam, Maria Roosen, Anna Thalia Benus, Hans Hovy, Patricia Paludanus, Sigidur Gudmunsson, Nicolas Dings, Frank Mandersloot/W.J.M. Kok, Henk Visch, Jeroen van Westen, Helen Frik, Gijs Assmann en Merijn Bolink.

Tijdens de expositie Het Buitenste Binnen kan, via internet, ook een bezoek worden gebracht aan het 24-uursmuseum www.24-uursmuseum.nl: kunst in de openbare ruimte in Enschede.

De expositie Het Buitenste Binnen is gratis toegankelijk op dinsdag t/m zaterdag van 14.00 - 18.00 uur. Locatie is de tijdelijke gemeentelijke expositieruimte aan de Korte Hengelosestraat 24. De expositie loopt t/m zaterdag 17 juni 2006.

Activiteitenagenda Collectie Enschede

* 22 april t/m 17 juni Expositie Het Buitenste Binnen
* 18 mei, 19.30 uur Lezing door beeldend kunstenaar Jeroen van Westen

* 1 juni, 19.30 uur Stadswandeling in Enschede langs beelden in de openbare ruimte onder leiding van stadsarchitect Ton Schaap.


---