Eerste opleiding Allround Grimeur in Nederland aan het ROCvA

Roc van amsterdam

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 19 april 2006

Op vrijdag 21 april geeft Paul Haenen, als Margreet Dolman in haar rol als beschermvrouwe, om 15.15 uur op het ROC van Amsterdam in de Da Costastraat 64 het startsein voor de eerste erkende mbo-opleiding Allround Grimeur in Nederland.

Een groep van maximaal vijfentwintig cursisten wordt door het ROC van Amsterdam opgeleid voor de wereld achter de schermen van theater, fotografie, televisie, film en evenementen. Het ROC van Amsterdam werkt nauw samen met de Vereniging Grimeurs Nederland (VGN) om invulling te geven aan het lesprogramma. Tijdens de kick off in de Da Costastraat 64 te Amsterdam zijn er ondermeer demonstraties te zien en zullen toekomstige studenten naast vertegenwoordigers van de branche en het onderwijs acte de présence geven.

De groep studenten zal in de komende drie jaar getraind worden op de beroepsvaardigheden tot allround grimeur Aan de orde komt ondermeer het ontwerpen en het uitvoeren van make-up en grime. Het lesprogramma is dan ook opgebouwd rond vijf kerntaken; haarwerk en pruiken, 3D-effecten, het maken én het uitvoeren van een grime of make-up ontwerp en het zelfstandig ondernemerschap.

De dagopleiding heeft een studieduur van drie jaar en wordt, gezien het internationale karakter van het beroep, gedeeltelijk in het Engels aangeboden. De cursisten zullen dan ook in het binnen- en buitenland stages volgen.

Het initiatief voor het starten van deze nieuwe beroepsopleiding wordt ondersteund door een comité van aanbeveling bestaande uit onder andere het Muziektheater, Joop van den Ende Producties, Atelier Didden en het Hoofd Bedrijfschap Ambachten (HBA).

Op 21 april bent u vanaf 15.00 uur van harte welkom op:

Het ROC van Amsterdam
Hotelschool
Da Costastraat 60
1053ZP Amsterdam

voor routebeschrijving kijk op: www.rocva.nl

Einde bericht