Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 19 april 2006, 119

Eindhovenaren onderzoeken:

Het gevoel van Eindhoven in kaart

In Gare Du Sud, op het Centraal Station van Eindhoven, begint vrijdag 21 april het Sense of the City spel: gewapend met smartphones en GPSjes trekken elf Eindhovenaren hun eigen routes op de kaart van Eindhoven. Een week lang laten zij ons zien hoe zij de stad beleven. De routes, fotoâs en het commentaar kun je volgen op grote beeldschermen in de stad en op www.senseofthecity.nl.

Het gevoel dat je hebt als je door Eindhoven loopt, is voor de toekomst van de stad goud waard. Door geografische informatie te linken aan de manier waarop je de stad beleeft, ontstaat een dialoog. Stad en inwoner communiceren met elkaar en maken zo de stad tot een prettigere plaats te maken om te wonen, leven en werken. De gemeente Eindhoven is op zoek naar dat gevoel. Door netwerken en subculturen in kaart te brengen, wil de gemeente de behoefte van de inwoners goed in beeld krijgen. Welke voorzieningen zijn op welke plek nodig en welke uitstraling is daarbij gewenst? De gemeente streeft hierbij naar meer gebiedsgerichte samenhang en samenwerking tussen maatschappelijke voorzieningen.

Sense of the City

Het Sense of the Cityteam vraagt in april elf mensen in Eindhoven, hun Sense of the City vast te leggen, door hun dagelijkse routes en gangen te tracen met GPSjes en smartphones. Tijdens hun dagelijkse loop illustreren zij met fotoâs, geluid en tekst hoe zij de stad beleven. Hoe hun Eindhoven voelt en eruitziet.
De beleving van de routes en plekken in de stad wordt in real-time zichtbaar op een aantal billboards in de stad en te volgen op de website www.senseofthecity.nl. Sense of the City biedt zo zicht op hoe Eindhoven wordt beleefd door een marktkoopman, een stadsreiniger, een politieagent, een kunstenaar, een café baas, een marathonloper, een moeder met kleuters, een hondenbezitter, een dakloze, een taxichauffeur, een pizzakoerier, een VMBO-scholiere en wie weet, een graffityspuiter.

Kick-off

De kick-off van het project is op vrijdag 21 april om 16.00 uur in Gare du Sud, het restaurant op het centraal station van Eindhoven. Voor het programma; zie www.senseofthecity.nl.
U bent van harte uitgenodigd bij deze kick-off aanwezig te zijn! contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven