Gemeente Barneveld


Inspraak parkeernotitie Barneveld-Centrum

In het centrum van Barneveld is sinds 1997 het huidige parkeerbeleid van kracht. In de afgelopen jaren hebben zich ontwikkelingen voorgedaan die het nodig maken het parkeerbeleid te actualiseren, zoals een toename van het autobezit. Ook de bouwplannen gekoppeld aan het Centrumplan leiden tot een wijziging van de parkeersituatie. Vorig jaar heeft een gewijzigde parkeernotitie ter inzage gelegen.

In die versie zijn inmiddels de nodige wijzigingen doorgevoerd onder andere na overleg met de Barneveldse Middenstandsvereniging. Daarom wordt de aangepaste notitie opnieuw ter inzage gelegd. Na verwerking van de inspraakreacties wordt de notitie voorgelegd aan het college en de gemeenteraad.

Hoofdlijnen notitie Het doel van de parkeernotitie is om de toekomstige parkeersituatie te laten aansluiten op de toekomstige ruimtelijke situatie binnen het centrum van Barneveld. Een paar hoofdlijnen uit de notitie zijn de volgende: * de parkeerdruk in het centrum blijft in de toekomst acceptabel * in het centrum ontstaat meer parkeerruimte voor het winkelend publiek * voor langparkeerders komt een nieuw terrein aan de Churchillstraat beschikbaar * het invoeren van achteraf betaald parkeren * een parkeerfonds voor het realiseren van extra parkeerruimte als dat niet op het te bebouwen terrein mogelijk is * een versoepeling van het vergunningenbeleid voor bewoners en bedrijven * een tariefsverhoging is noodzakelijk voor de exploitatie van het totale parkeren in Barneveld-Centrum.

Inspraak De notitie ligt van 21 april tot en met 12 mei ter inzage bij de balie aan Raadhuisplein 3. U vindt de notitie ook als download onderaan deze pagina.. Belanghebbenden kunnen in die periode schriftelijk reageren op de inhoud van de notitie gericht aan het college. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Espeldoorn van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur, tel. (0342) 495 222. Mensen die in januari 2005 hebben gereageerd, krijgen na deze tweede inspraakronde uiteraard alsnog bericht.