Llink


LLinke Soep

Mail de redactie

Programma pagina

uitzending(en)

vr 21 april 2006 van 20:00 uur tot 21:00 uur op Radio 1

deze aflevering

Een date met Cindy

Cindy Pielstroom is een wereldverbeteraar. Een echte idealist met heftig haar en goede ideeen. Marcel gaat met haar naar het theater. Waar Walhalla wordt opgevoerd; een stuk van het Zuidelijk Toneel over idealisme. Na afloop spreken ze met drie jonge acteurs. Over idealisme op de planken en daarnaast.

Je weet toch!

Dakloze jongeren uit verschillende grote steden in Nederland hebben een cd uitgebracht met 'Hip-hop van de straat'. Elke week zoeken 17 jongeren elkaar op om samen muziek te maken. Niet alleen om de vette beats en coole rhymes. Het project heeft hen ook geholpen hun leven weer op de rails te krijgen. In de studio van LLinke Soep twee jonge hiphoppers met hun verhaal en hun muziek.

Stappen tegen kernenergie

Volgende week is het twintig jaar geleden dat de kernramp bij Tsjernobyl plaatsvond. Om dat te herdenken en om te protesteren tegen kernenergie wordt er in Belgie 'gestapt'. Per dag loopt een internationale groep actievoerders zo'n 25 kilometer om uiteindelijk uit te komen bij de kerncentrale in Doel. Ook Nederlanders lopen mee. Reden voor Marijn om haar wandelschoenen aan te trekken en mee te 'stappen'.

En verder..

Het laatste LLinke Soepje van Andy. En een flinke stapel berichten, uitgezocht door Barbara.