Ingezonden persbericht


Persberichten
Vakbeurs Industrial Processing 2006 krijgt vier thema's Publicatiedatum: 20-04-2006

'Life cycle costs' is een van de vier thema's op de vakbeurs Industrial Processing die van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Organisator VNU Exhibitions rekent op 25 duizend bezoekers. Aan de beurs nemen ruim tweehonderd exposanten deel.

De vier thema's krijgen op Industrial Processing (voorheen Machevo en Bulk) een identieke uitwerking. Centraal staan themaroutes met exposanten die binnen de aandachtsvelden hun innovaties presenteren. Seminars over het betreffende thema zijn aan elke route gekoppeld. Exposanten presenteren met vendorsessies hun best practices in twee theaters op de beursvloer. Bezoekers krijgen door deze aanpak snel inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen. De drie andere thema's zijn: Integrated automation solutions/security; Waste water management en Onderhoud.

Kennisoverdracht

Industrial Processing combineert een hoogwaardig expositieprogramma met kennisoverdracht. Behalve tijdens de seminars gebeurt dat ook op meerdere themapleinen. Zo zijn daar het pomp.nl-plein, het Vifia-plein, het Kennisvalorisatieplein, het KRL-plein en het Carrièreplein. Pieter Dirk Waltheer van VNU Exhibitions zegt hierover: "We weten dat onze bezoekers innovaties in een bredere context willen plaatsen. We hebben onze thema's en kennispleinen zo gekozen dat we verschillende doelgroepen maximaal aanspreken. Alles wat onze vakbezoeker bezighoudt, passeert de revue. De grote, overstijgende onderwerpen? Dat zijn de claimcultuur, nanotechnologie en life cycle costs. Deze 'grote vragen in de sector' zul je op verschillende niveaus op de beursvloer, maar ook tijdens de seminars tegenkomen."

Innovatie centraal

Innovaties staan centraal op de beurs. De PIP, de Proces Innovatie Prijs, illustreert dit. De prijs is een erkenning voor innovatief vakmanschap in de procesindustrie. Oplossingen, gelanceerd in 2005, zijn kanshebbers. Eind juni maakt de jury de nominaties bekend. Op de eerste beursdag worden de vak- en publieksprijs uitgereikt. De winnaars gaan naar huis met een award en een geldbedrag van respectievelijk acht- en tweeduizend euro.

Industrial Processing 2006 is de grootste en meest complete vakbeurs op het gebied van processing in de Benelux. De beurs is overzichtelijk ingedeeld naar vier hoofdsegmenten: food & beverage, (petro)chemie & farmacie, water & afval en (huis)diervoeding & bio. Gelijktijdig met Industrial Processing lanceert VNU Exhibitions haar nieuwe beurs Processing & ICT. Deze nieuwe beurs richt zich op de beslissers op het gebied van procesautomatisering en ICT. Industrial Processing vormt samen met de beurzen Aandrijftechniek & Factory Automation en de verpakkingsbeurs Macropak de Industriële Week van 2006.

.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (