Persberichten Eemland zuid, 09.55 uur

Utrecht, 21-04-2006

Jonge winkeldievegges gepakt

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Utrechtsestraat zijn donderdagmiddag drie meisjes aangehouden, twee uit Soest (15 en 13) en een uit Baarn (13). De meisjes hadden sieraden gestolen. Omstreeks 15.00 uur werden de meisjes aangehouden door toezichthouders. Behalve de sieraden bleken ze ook nog accessoires uit een andere winkel te hebben gestolen. De meisjes zijn overgedragen aan de politie. In overleg met hun ouders worden ze naar bureau Halt gestuurd voor een alternatieve straf.

Diefstal babykleding

AMERSFOORT - Een 25-jarige Amersfoortse is donderdag omstreeks 16.10 uur aangehouden in een winkel aan de Utrechtsestraat. Ze had babykleding gestolen. De vrouw werd aangehouden door personeel van de winkel en overgedragen aan de politie. Met een bekeuring op zak kon weer vertrekken.

Mannen vechten in centrum

AMERSFOORT Een 21-jarige dakloze is donderdagavond aangehouden na mishandeling van een 49-jarige dakloze. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie van een vechtpartij op de Stadsring. Aanleiding zou ruzie om een pakje shag zijn. De oudere man zou in zijn oog zijn geprikt door de jongere man en wilde aangifte doen van mishandeling. De 21-jarige reageerde agressief richting de politie. Hij werd naar de grond gewerkt en geboeid afgevoerd. Na verhoor kon hij weer vertrekken met een proces-verbaal.

Later die avond, tegen 24.00 uur, werd de 21-jarige opnieuw aangehouden, samen met een 24-jarige dakloze. De mannen waren op het Lieve Vrouwenkerkhof met elkaar op de vuist gegaan. Daarbij hadden beiden verwondingen aan het gezicht opgelopen. Agenten zagen het gebeuren en grepen in. Beide mannen leken behoorlijk onder invloed van alcohol. De 24-jarige man was mogelijk ook onder invloed van drugs. Omdat de politie voor zijn gezondheid vreesde, werd besloten hem te laten opnemen in een ziekenhuis. De 21-jarige man werd ingesloten voor verhoor.

Fietsster gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een 66-jarige vrouw uit Oegstgeest is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding op het Stationsplein. De vrouw reed omstreeks 20.25 uur op een gehuurde fiets op het fietspad en stak bij de voetgangersoversteekplaats zonder te kijken de rijbaan over richting de stationfietsenstalling. De 21-jarige bestuurder van een auto probeerde de vrouw nog te ontwijken, maar reed toch tegen haar aan. Met pijn in haar rug is de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT/HOOGLAND In samenwerking met het scooterteam heeft de politie donderdag een bromfietscontrole gehouden op de Van Asch van Wijckstraat in Amersfoort en de Sportlaan in Hoogland. In het bijzonder werd gecontroleerd op de Schimmelpenninckstraat naar aanleiding van klachten van omwonenden. In totaal werden 105 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Daarbij werden 69 overtredingen geconstateerd. In 22 gevallen was de brommer opgevoerd. Acht bestuurders hadden geen bromfietscertificaat, één reed onverzekerd, zeven konden hun papieren niet tonen. Verder werd bekeurd voor technische gebreken (7), geen oranje of gele plaat of de verkeerde (6), geen helm dragen (4), verkeersgedrag en overige gedragingen (11).

Van drie bromfietsen bleek het framenummer vervalst. Een 45-jarige Amersfoorter werd aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een snorfiets. Het framenummer was vervalst. Volgens de Amersfoorter had hij de snorfiets voor een reële prijs van een kennis gekocht. Hij deed afstand van de snorfiets. Na verhoor kon de man weer vertrekken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft donderdag op de Zeisterweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1482 voertuigen die tussen 13.40 en 15.45 uur het meetpunt passeerden, reden er 29 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 101 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.