Politie Haaglanden

persberichten 21 april

Haaglanden, 21-04-2006

Politie zoekt getuigen schietpartij Den Haag Vrijdag 21 april omstreeks 03.40 uur is op de Herengracht een man (leeftijd onbekend) slachtoffer geworden van een schietpartij. Op basis van een verklaring van getuigen zijn twee Haagse mannen aangehouden in de leeftijd van 25 en 30 jaar. Het slachtoffer is met schotwonden naar het ziekenhuis vervoerd en verkeerd inmiddels niet meer in levensgevaar. De reden voor de schietpartij is onbekend. De politie stelt een onderzoek in. De Herengracht is in het kader van een sporen onderzoek gedurende lange tijd afgesloten geweest. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844. Snelheidsduivels op de bon

Den Haag - Tijdens twee snelheidscontroles op de Loevesteinlaan op 20 april tussen 10.20 en 12.45 uur en 13.45 en 17.00 uur kregen 54 van de
1.598 gecontroleerde bestuurders een bon. Zij overschreden de maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer.
Op de Erasmusweg hielden politieagenten tussen 7.15 en 10.20 uur een snelheidscontrole. 68 van de 600 passanten harder dan 50 kilometer per uur en kregen een proces-verbaal. De snelste bestuurder reed 76 kilometer.

Hennepkwekerij ontmanteld

Den Haag - Op donderdag 20 april rond 10.00 uur heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan Het Kleine Loo. De politie kwam de kwekerij op het spoor via een anonieme tipgever. Agenten troffen 326 planten aan. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).
Snelheidscontrole met radar

Monster Donderdag 20 april vond tussen 19.45 uur en 22.00 uur op de Haagweg een controle plaats op snelheid met een radar. In totaal zijn 680 voertuigen gecontroleerd, waarbij 59 overtredingen zijn vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur waar 50 km is toegestaan. De politie controleerde naar aanleidingen van klachten van bewoners uit genoemde straat,

Alcoholcontrole

Rijswijk Donderdag 20 april is omstreeks 21.00 uur een 35-jarige man uit Belgie tijdens een alcoholcontrole op de Lange Kleiweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man is een blaastest afgenomen met als resultaat 280 ugl. De man kreeg een proces verbaal. In totaal zijn 50 bestuurders van voertuigen gecontroleerd.

Vrouw gewond na aanrijding

Wassenaar Een 78-jarige vrouw raakte bij een aanrijding op 20 april om 09:40 uur gewond bij een aanrijding op de van der Oudermeulenlaan. De vrouw botste met haar auto tegen een lantaarnpaal en daarna tegen een boom. Haar auto raakte dusdanig zwaar beschadigd dat deze direct naar de sloop kon worden afgevoerd. De vrouw werd ter plaatse behandeld maar weigerde verdere medische behandeling.

Man gewond na val

Wassenaar Een 44-jarige man uit Oldenrode is op donderdag 20 april om
14:30 uur gewond geraakt na een val van een stellage. De man viel door nog onbekende oorzaak van circa 7 meter hoogte naar beneden en werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Verdachten vernielingen aangehouden

Leidschendam Op donderdag 20 april om 20:20 uur werd op de Hooikamp vier verdachten (11-15 jaar) aangehouden. De jongeren worden er van verdacht enkele glazen tuinafscheidingspanelen te hebben vernield. Dankzij een oplettende getuige konden de vier worden aangehouden. Een van de vier, een 15-jarige Leidschendammer, bleek tevens verantwoordelijk te zijn voor een poging diefstal van een fiets. Op 20 april omstreeks 12:45 uur werd een 13-jarige jongen door de verdachte enkele malen in zijn gezicht geslagen en werd getracht om zijn fiets af te pakken. Dit lukte niet omdat een nog onbekend meisje tussen beide kwam waarna de verdachte wegrende. Deze laatste verdachte wordt op vrijdag 21 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Politie zoekt getuigen inbraak

Leidschendam Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een snelkraak aan de Prins Frederiklaan. Door een getuige werd gezien dat enkele jongeren op scooters er na de inbraak vandoor gingen in onbekende richting. Politiepersoneel constateerde dat er in de winkel was ingebroken en dat er een grote hoeveelheid sigaretten waren weggenomen. De 44-jarige eigenaar verklaarde later dat er circa 240 sloffen sigaretten waren weggenomen met een verkoopwaarde van 1100,--. Saillant detail was dat de stopverf van de voordeur nauwelijks opgedroogd was van een vorige inbraak. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Leidschendam Voorburg of telefonisch via 0900-8844.

Verdachten diefstal fiets aangehouden
Voorburg Op vrijdag 21 april om 02:00 uur werden op de van Zegwaardstraat twee mannen 19 en 17 jaar oud aangehouden. De mannen reden op een fiets waarvan het slot verbroken was. De politie onderzoekt de herkomst van fiets. Meisje (14) gewond bij aanrijding

s-Gravenzande. Een 14-jarig meisje uit Monster is donderdagmiddag 20 april gewond geraakt bij een aanrijding. Het meisje fietste omstreeks 16.25 uur over de Koningin Julianaweg toen zij door een bestelbus werd aangereden. De auto werd bestuurd door een 24-jarige automobilist uit Den Haag. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding onder andere gewond aan het hoofd en werd vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. Daar constateerden de artsen dat zij een hersenschudding en een beschadigde ruggenwervel had. De politie stelt een onderzoek in.

Gestolen fiets

Wateringen. De politie heeft donderdagavond 20 april op de Ambachtsweg twee 15-jarige jongens uit Wateringen aangehouden. De agenten zagen het tweetal met een fiets aan de hand lopen. Toen zij de jongens aanspraken, bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De jongens werden aangehouden. Zij verklaarden de fiets van een vriend te hebben geleend. Deze vriend, een 17-jarige jongen uit Wateringen, verklaarde de fiets op marktplaats te hebben gekocht. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfiets met gebreken

Naaldwijk. De politie heeft donderdagmiddag 20 april een 16-jarige jongen uit De Lier staandegehouden. De jongen reed samen met twee andere jongens uit Naaldwijk (15 en 16 jaar oud), zonder helm op een bromfiets over de Anjerlaan. Agenten hielden de bromfiets staande en de drie jongens kregen allen een bekeuring voor het niet dragen van een helm. Tevens bleek de bromfiets van de 16-jarige eigenaar te beschikken over een begrenzer. De bromfiets werd inbeslaggenomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten diefstal fiets aangehouden

Zoetermeer Op donderdag 20 april om 08:45 uur werd op de Warande een
15-jarige Zoetermeerder aangehouden. Een getuige had gezien dat de jongen een fiets onder de struiken verstopte en waarschuwde de politie. De jongen verklaarde dat hij de fiets gevonden had. De politie onderzoekt of de fiets daadwerkelijk was gestolen.

Man klem onder de grond tijdens werkzaamheden

Zoetermeer Een 39-jarige inwoner uit Waddinxveen raakte op donderdag 20 april om 11:50 uur bij werkzaamheden aan een pand aan het Van Doornenplantsoen bekneld. Vier brandweervoertuigen moesten er aan te pas komen om de man met behulp van pneumatisch gereedschap te bevrijden. Een traumahelikopter landde vlak nabij de plaats van het ongeval en het personeel van de GGD moest de man verdoven vanwege het feit dat de beknelling dusdanig gecompliceerd was en de man hevige pijn had. De man werd vervoerd naar een ziekenhuis. Een 21-jarige Zoetermeerder werd aangehouden omdat hij niet buiten de afzetting wilde blijven staan.

Vechtpartij in politiebureau
Zoetermeer Politiepersoneel van bureau Zoetermeer moest er op donderdag 20 april om 23:00 uur aan te pas komen om een vechtpartij in de hal van het bureau in de kiem te smoren. Een aantal jongeren raakte door nog onbekende oorzaak met elkaar in gevecht. In totaal werden vier 17-jarige Zoetermeerders aangehouden die een 27-jarige inwoner uit Nieuwerkerk aan de IJssel mishandelden.