Provincie Zeeland


Bruggen Kanaal door Walcheren tijdelijk gestremd

Van maandag 24 april tot en met vrijdag 28 april 2006 zijn de Keersluisbrug Vlissingen, Draaibrug Souburg en Stationsbrug Middelburg gestremd voor scheepvaartverkeer.

Tussen 08.00 uur en 17.00 uur voert de onderhoudsdienst werk uit aan de Keersluisbrug in Vlissingen, de Draaibrug in Souburg en de Stationsbrug in Middelburg.

Omleiding

Alleen de Keersluisbrug is afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Er is een omleidingroute aangegeven waarbij langzaam verkeer de brug lopend mag passeren via een smalle strook op de brug. De andere bruggen zijn normaal toegankelijk voor het reguliere wegverkeer.

Werkzaamheden

Aan de Keersluisbrug in Vlissingen worden de lagers van de hangstangen tijdens het onderhoud vervangen. De hangstangen van de Keersluisbrug zijn verbonden met het basculegedeelte van de brug. Wanneer dit los wordt gemaakt hangt het beweegbare gedeelte (bascule) van de brug los. Hiervan worden de lagers vervangen.

Bij de Draaibrug in Souburg wordt onderhoudswerk uitgevoerd aan de aandrijving van de brug waarbij de brugregeling vervangen wordt. Dit zorgt er voor dat de brug open en dicht gestuurd kan worden.

Aan de Stationsbrug in Middelburg wordt de grendel van de brug vervangen. Deze zorgt er voor dat de brug, als hij gesloten is voor de scheepvaart, vergrendeld wordt zodat dit deel op zijn plaats blijft liggen.

20 april 2006, A. Slabbekoorn-Flohr, 0118-631857, persberichtnummer 55/06

E-mail mij bij wijziging E-mail deze pagina