Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos en Google bieden gezamenlijk BI-zoekoplossing voor nieuwe Google OneBox for Enterprise

Gebruikers kunnen met Cognos Go!-modules direct rapporten en analyses bekijken via zoekfunctie van Google

NIEUWEGEIN, 21 april 2006 ­ Cognos (NASDAQ: COGN; TSX: CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, gaat Google OneBox for Enterprise ondersteunen, onderdeel van de Google Search Appliance. Dankzij de bundeling van krachten met Google op ontwikkelgebied kan Cognos de functies van zijn zoekservice Cognos Go! uitbreiden en rapporten, analyses, dashboards, belangrijke meetgegevens en waarschuwingen direct toegankelijk maken via de nieuwe Google OneBox for Enterprise. Deze geavanceerde, gebruiksvriendelijke oplossing zorgt ervoor dat een veel groter aantal gebruikers binnen een onderneming zijn voordeel kan doen met strategische managementinformatie, wat resulteert in beter prestatiebeheer.

Business Intelligence (BI) is essentieel voor de besluitvorming binnen een organisatie. Toch was BI tot op heden niet beschikbaar voor zoekoplossingen voor ondernemingen. Met de nieuwe oplossing kunnen bedrijven nu iedere eindgebruiker direct toegang geven tot gegevens over de bedrijfsprestaties, wat een grootschalige toepassing van BI in de organisatie bevordert. Dit draagt ertoe bij dat meer gebruikers gefundeerde zakelijke beslissingen kunnen nemen, wat de prestaties van de onderneming over de hele linie ten goede komt. Gebruikers typen simpelweg trefwoorden en zinsdelen in de zoekbalk van Google in en krijgen dan met één druk op de knop de meest relevante Cognos BI-content te zien.

Cognos Go! produceert de zoekresultaten via Google OneBox in drie modules. De Report Module van Cognos Go! geeft ­ bovenaan de lijst met zoekresultaten ­ kant-en-klare antwoorden op algemene vragen. Deze worden getoond in de vorm van grafieken, tabellen en kaarten die gebruikers met één oogopslag inzicht in een business-issue geven. De Metric Module van Cognos Go! biedt een visuele weergave van een gerelateerde meting van belangrijke prestaties en de status daarvan. De Search Module van Cognos Go!, ten slotte, levert gebruikers aanvullende context via de meest relevante links naar andere BI-informatie, zoals waarschuwingen, dashboards, rapporten of analyses.

"Zoeken is een natuurlijke manier voor mensen om snel en gemakkelijk antwoorden of informatie te vinden die hen helpt hun bedrijf de juiste richting op te sturen", zegt Dave Girouard, VP en General Manager van Google Enterprise. "Door de BI-wereld open te stellen voor onze zoekmogelijkheden krijgen bedrijven via de zoekfunctie van Google rechtstreeks, veilig en gemakkelijk toegang tot een grote hoeveelheid informatie over bedrijfsprestaties."

"Via dit samenwerkingsverband combineren Google en Cognos het gemak van zoeken via Google met het beste van BI", zegt Rob Rose, Chief Strategy Officer bij Cognos. "Zo kunnen ze bedrijven helpen het effect van hun BI-inzet te vergroten door full-report content te produceren, van financiële tot operationele rapporten, die door iedereen in de organisatie kan worden opgezocht. Het vinden van informatie in de databronnen van een onderneming is nu net zo eenvoudig als Google laten zoeken naar een Power Point-presentatie."

De zoekmachine Cognos Go!, verkrijgbaar in mei, werkt samen met Cognos 8 BI, een geavanceerd product dat beslissers op alle niveaus van de onderneming een consistent en accuraat inzicht in informatie biedt, waardoor ze prestaties beter kunnen beheren. Als losstaand product, dat zich eenvoudig laat inpassen in bestaande infrastructuren met meervoudige systemen en databronnen, is Cognos 8 BI een stevig technologisch fundament voor BI-standaardisering en prestatiebeheer.

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Corporate Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die bedrijven helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige business-strategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De ondernemingen uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.