Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten 2006

Grafzerk Wally Tax onthuld
(10/4) Op De Nieuwe Ooster is vandaag de nieuwe grafzerk voor Wally Tax onthuld. Het monument is gemaakt door kunstenaar Meinbert Gozewijn van Soest. De aanwezigen zongen een lied van de voormalige zanger van The Outsiders. Zie ook: foto van het monument.

Kringloopbedrijf terug in stadsdeel op toplocatie (30/3) Kringloopbedrijf 'De Lokatie' opent maandag 3 april zijn deuren in een voormalig winkelpand aan de Camperstraat 42. 'De Lokatie' was tot eind 2005 gevestigd in het Polderweggebied, maar moest wijken voor de sanering. Het stadsdeelbestuur heeft zich sindsdien sterk gemaakt voor terugkeer van het kringloopbedrijf in het stadsdeel.

Oost/Watergraafsmeer veiliger in 2005
(1/3) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer is in 2005 veiliger geworden. Dat blijkt uit de Veiligheidsindex 2003 t/m 2005 die de gemeente Amsterdam heeft gepubliceerd. Het stadsdeel volgt daarmee de trend in heel Amsterdam. De meest opvallende verbetering is te zien in de Dapperbuurt, waar de drugsoverlast beduidend is afgenomen. Dit komt vooral door acties van de politie en toezichthouders. Zie ook persbericht.

Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer verzet zich tegen grootstedelijk verklaren van het gebied Middenmeer-Noord
(28/1) Het bestuur van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer wil per open brief aan de gemeenteraad aangeven het niet eens te zijn met het advies van de Commissie voor de Binnengemeentelijke Decentralisatie. Het bezwaar richt zich tegen het grootstedelijk verklaren van het gebied in Middenmeer-Noord. Het stadsdeel verzet zich vooral tegen bebouwing van de daar gelegen sportvelden. Lees de open brief (pdf 28 Kb).

Grote interesse van premier Balkenende en burgemeester Cohen voor denktank sociale cohesie Oost/Watergraafsmeer
(24/2) Minister-president Balkenende, burgemeester Cohen en wethouder Aboutaleb van Amsterdam kwamen op 16 februari jl. naar vrouwencentrum Vonk (Zeeburg) om te luisteren naar bewoners die ideeën hebben bedacht om de sociale cohesie in dit stadsdeel te bevorderen. Een kort verslag.

In memoriam: Ab Caransa
(17/2) Schrijver Ab Caransa is begin februari op 78-jarige leeftijd overleden. Caransa groeide op in Amsterdam-Oost, overleefde concentratiekamp Auschwitz en legde vervolgens zijn oorlogsherinneringen vast in een aantal kronieken. Ook was hij bestuurslid van tal van maatschappelijke organisaties. Journalist Gerard Klaasen schreef een korte biografie over zijn vriend.

Jeroen Henneman ontwerpt kunstwerk voor Theo van Gogh (28/1) Het kunstwerk 'De Schreeuw' van Jeroen Henneman is door de selectiecommissie 'Kunstwerk voor Theo van Gogh' uitgekozen om geplaatst te worden in het Oosterpark. Het ontwerp verbeeldt het profiel van Van Gogh. 'De Schreeuw' wordt 4½ meter hoog en is gemaakt van thermisch gestraald roestvrij staal. Zie persbericht en foto's.

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - 21 april 2006

[track?client=stadsdee&site=oostwat5084&js=0&c=-1&page =Nieuwsberichten]