Politie.nl opsporingsberichten

Vrouw slachtoffer van brute overval

Wie weet wie de overvaller is die zich voordoet als postbode?

Foto van het gestolen horloge

Badhoevedorp o Een vrouw in Badhoevedorp deed op 20 januari 2006 nietsvermoedend de deur open voor iemand waarvan zij dacht dat het de postbode was. Het bleek een overvaller te zijn die haar urenlang opsloot in de badkamer terwijl hij haar huis leeghaalde.

Het slachtoffer is thuis als er rond 16:30 uur aangebeld wordt. Ze ziet een man die eruit ziet als een postbode en ze doet de deur open. Maar dan blijkt de man in de TPG-jas geen postbode te zijn. Hij duwt de vrouw ruw naar binnen. Achter hem komt een tweede man de woning binnen. De vrouw wordt vastgetaped en opgesloten in haar badkamer. Urenlang moet ze aanhoren hoe de mannen haar kluis meenemen en haar hele huis overhoop halen.

Tijdens de overval gebruiken de overvallers portofoons om contact te houden met een of meerdere andere daders die buiten de woning zijn.

Foto van het gesloten horloge Buit
De kluis die de mannen wegnamen is een oud, groen tafelmodel. Ooit is de kluis van de Nederlandse Spoorwegen geweest. Het ding weegt een paar honderd kilo en er zat een koperkleurig plaatje op met daarop 'Bruxelles'. In de kluis lagen vooral sieraden en een Ebel horloge.

Foto van een van de gevonden portofoons Portofoons De daders maakten tijdens de overval gebruik van portofoons. Een van de portofoons is achtergelaten. Er is met een auto overheen gereden. Opvallend was dat de batterijen van de portofoon kennelijk niet goed werkten en daarom was er een paars stukje plastic overheen gelegd, dat afkomstig was van een pak Dreft wasmiddel. De portofoon is in Duitsland gemaakt en in Nederland op de markt gebracht.

Foto van een van de gevonden portofoons

Signalementen
De man die eruitzag als een postbode was blank en mogelijk van Oost-Europese afkomst. Hij was tussen de 25 en 30 jaar oud en ongeveer
1.75 meter lang. Hij had een normaal tot stevig postuur, kort, zwart gedekt haar en hij droeg een dik TPG-post winterjack.

De andere man zou volgens het slachtoffer een broer van de eerste man kunnen zijn. Het was ook een blanke man en een beetje hetzelfde type met hetzelfde kapsel. Hij was ook tussen de 25 en 30 jaar oud, maar wel een stuk langer, ongeveer 1. 90 meter. Deze man droeg een dik jack, waarvan de mouwen tijdens het lopen een schurend geluid maakten. Beide daders spraken gebrekkig Nederlands en een Oost-Europese taal, mogelijk Russisch of Pools.

Auto
Buren van het slachtoffer hebben gezien dat vrijdag 20 januari rond 16:30 uur een lichtkleurige auto stopte in de straat. Er zaten twee mannen voorin die uitstapten en richting de woning van het slachtoffer liepen. De voorste man had het TPG-jasje aan. Ook werd die vrijdag tussen 21:30 uur en 22:00 uur een grote grijze personenauto gezien. De wagen kwam uit de richting van Schiphol-Oost en stopte in de straat van het slachtoffer om daar te keren. Vervolgens reed de auto hard terug in de richting waar hij vandaan kwam. De achterklep stond open en twee mannen renden achter de wagen aan.

De politie vraagt

* Wie (her)kent de daders aan de hand van de gegeven signalementen, mogelijk in combinatie met het TPG-jack en de lichtkleurige auto?
* Wie heeft vrijdag 20 januari 2006, voor of na de overval tussen 16:30 en 22:00 uur, iets verdachts gezien bij (of in de omgeving van) het huis aan de Nieuwermeerdijk in Badhoevedorp, dat met deze overval te maken kan hebben?

* Wie heeft meer informatie over de tweede auto die vrijdag 20 januari, rond 21:30 - 22:00 uur, is gezien?
* Wie heeft mogelijk sieraden te koop aangeboden gekregen die afkomstig zijn van deze overval, of weet wie de sieraden (en mogelijk ook de kluis) nu in zijn of haar bezit heeft?
* Wie heeft in het algemeen informatie over deze overval en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

Herkent u de daders, of heeft u andere informatie, neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800 6070 of vul het elektronisch tipformulier in op www.tipformulier.politie.nl.