Politie Gelderland-Midden

Renswoudse naar ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 21-4-2006 11:29:51

Barneveld - Een 36-jarige automobiliste uit Renswoude is donderdagavond met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat zij betrokken was geraakt bij een aanrijding in Barneveld. De aanrijding gebeurde omstreeks acht uur op de Scherpenzeelseweg. De vrouw werd aangereden door een achteropkomende automobilist uit Scherpenzeel, een 31-jarige man. Volgens verklaringen van betrokkenen wilde de Renswoudse op de Scherpenzeelseweg rechtsaf een erf oprijden. De Scherpenzeler zou te laat opgemerkt hebben dat de vrouw afremde en richting aangaf waarna er een botsing plaatsvond. De Scherpenzeler was daarbij ongedeerd gebleven. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken vrouw aangehouden na doorrijding na aanrijding
Publicatiedatum: 21-4-2006 11:29:05

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft donderdagmiddag een 40-jarige vrouw uit die stad aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw wordt ook verdacht van het doorrijden na een aanrijding. Rond het middaguur zag een getuige dat op de Bachlaan een auto tegen een lantaarnpaal reed. Na de aanrijding reed de bestuurder door zonder zich bekend te maken. De getuige waarschuwde daarop de politie en gaf het kenteken van de auto door. Agenten konden daarop snel de eigenaar traceren. Het bleek om de 40-jarige Nijkerkse te gaan. De vrouw werd thuis in beschonken toestand aangetroffen en aangehouden. Later werd een alcoholpromillage gemeten van 1,77 (ruim drie keer de norm). De auto van de vrouw werd met verse schade voor de deur aangetroffen. Tegen de Nijkerkse is proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs bleek al eerder te zijn ingevorderd wegens het rijden onder invloed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs afgenomen van dronken Edenaar

Publicatiedatum: 21-4-2006 11:28:31

Ede - De Edese politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs afgenomen van een 25-jarige automobilist uit die stad. De man werd op de Kranenburg in zijn woonplaats in beschonken toestand aangetroffen achter het stuur van zijn auto. Agenten hadden de man omstreeks half drie die nacht zien rijden en stelden een routine verkeerscontrole in. Daarbij roken ze alcohol bij de Edese automobilist. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd een promillage vastgesteld van 2,21. Dat is ruim vier keer zoveel als is toegestaan. Voor de politie reden het rijbewijs van de man in te vorderen en proces-verbaal op te maken. De Edenaar is in de loop van de nacht naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---