1e persbericht van vrijdag 21 april 2006

Eindhoven, 21-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft vrijdagochtend het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige automobilist uit Eindhoven. Surveillerende agenten zagen hem rond 3.00 uur op de Boschdijk rijden. Toen hij met hoge snelheid de Pastoor Petersstraat inreed zonder richting aan te geven, besloten ze hem te controleren. Hij had een alcoholpromillage van ruim 0,85. Het was de tweede keer dit jaar dat hij betrapt werd terwijl hij een auto bestuurde met teveel drank op. De man is ook een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie controleert verkeer

De politie heeft donderdag tussen 17.30 en 23.30 uur verkeerscontroles gehouden op een aantal straten in Eindhoven. Daarbij werden 25 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor het rijden door rood licht (6x), het niet dragen van de autogordel (7x), en het niet handsfree bellen in een auto (3x). Er werd onder meer gecontroleerd op de Vestdijk, de Boschdijk en de Paradijslaan.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt tegen verkeer in

Op de Elzentlaan is donderdag rond 22.30 uur een 63-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man op de Dokter Schaepmanlaan tegen het verkeer in rijden. Vervolgens reed de bestuurder over de middenberm om op de juiste rijstrook terecht te komen. Onderzoek wees uit dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van bijna 1,50 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten met geprepareerde tassen aangehouden

Na een melding van een poging diefstal van een laptop in een winkel aan de Ameidewal stelde de politie donderdag een onderzoek in de omgeving in. Op de Molenstraat werden rond 15.00 uur twee mannen (31 en 26 jaar) aangehouden. De man van 31 jaar komt uit Ter Apel. De woonplaats van de 26-jarige verdachte is nog onbekend. Bij beide mannen werden geprepareerde tassen aangetroffen. In de tas van de 31-jarige verdachte zaten onder meer 33 lippenstiften. In de tas van de andere verdachte werd ook make-up aangetroffen. De mannen deden afstand van de spullen. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Motorrijder gewond bij aanrijding

Een man van 35 jaar uit Helmond is donderdagavond rond 18.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Geldropseweg/Brandevoort. Toen hij op zijn motor op de Geldropseweg vanuit Geldrop richting Helmond reed, haalde hij een aantal autos in die linksaf de Brandevoort wilden inrijden. Daarbij reed hij aan de verkeerde kant van de middengeleiders over een doorgetrokken streep. Vervolgens raakte hij de auto van een 39-jarige vrouw uit Mierlo, waardoor hij met zijn motor onderuit ging. De man liep inwendig letsel op en brak enkele ribben, zijn bekken en een been. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

Helmond: Dronken bromfietser levert rijbewijs is

De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingenomen van een man van 32 jaar uit Helmond. Een surveillerende motoragent zag hem rond 21.45 uur op een brommer op het fietspad van de Engelseweg rijden. Hij reed zonder helm in de verkeerde rijrichting door rood licht onder omhooggaande spoorbomen door. Toen de motoragent hem daarop aansprak, rook hij een alcohollucht. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1,70. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Belgische automobilist belandt met auto in sloot

Op de Fressevenweg is vrijdag rond 5.20 uur een 28-jarige automobilist uit Genk de controle over zijn voertuig verloren en in een sloot tot stilstand gekomen. De man was achter het stuur in slaap gevallen. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 0,60 gemeten. De man moet een boete betalen van 220 euro voor het rijden onder invloed. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.