Politie Zuid-Holland-Zuid

21/4 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 21-04-2006 o Persberichten district II

VERKEERSCONTROLE LEVERT VEEL OVERTREDINGEN OP
GORINCHEM - Bij een Zwaar Vervoer en Milieucontrole op donderdag 20 april op de Banneweg zijn 24 overtredingen geconstateerd. Van 07.00 tot 14.00 uur haalden motoragenten 30 vrachtautocombinaties van de autosnelwegen A15 en A27. De chauffeurs werden bekeurd wegens overbelading (7 bekeuringen), technische gebreken aan banden (2 stuks), ongeldige of onjuist ingevulde papieren (8 stuks) en overige zaken, waaronder vervallen APK. Eén Rus werd staande gehouden, nadat geconstateerd was dat hij geen visum had. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De douane nam een vrachtauto in beslag, nadat een verborgen dieseltank was gevonden met daarin rode diesel. Aan de controle deden mee: De Surveillancedienst van het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, Regionale Verkeersondersteuning, de Vreemdelingenrecherche, Afdeling Bestuurlijke Politiezorg en Milieuhandhaving van de Politie Zuid-Holland-Zuid, Het Milieuteam van de Politie Rotterdam Rijnmond, Algemene Inspectiedienst, Provincie, Inspectie verkeer en Waterstaat en Belastingdienst Douane.

WINKELDIEFSTAL
LEERDAM- Een 38-jarige man uit Leerdam is op donderdag 20 april aangehouden. De man wordt verdacht van een winkeldiefstal die op 15 maart plaats vond bij een schoenenwinkel in Gorinchem. De verkoopster van de winkel die aangifte had gedaan, herkende de verdachte aan de hand van een foto. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij ontkent iets gestolen te hebben.

ZOON BEDREIGT VADER
LEXMOND- Een 44-jarige man heeft op donderdag 20 april zijn 65-jarige vader met de dood bedreigd. De zoon zou zijn vader met een bijl hebben willen slaan. De vader heeft hiervan aangifte gedaan. De politie heeft de zoon aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

BEDRIJFSONGEVAL
ARKEL- Een 50 jarige man uit Gorinchem heeft klem gezeten onder een machine. Dit gebeurde op donderdagmorgen 20 april 2006 omstreeks 10.15 uur bij een bedrijf aan de Stationsweg. De man kwam tijdens werkzaamheden klem te zitten onder een machine die vlechtwerk neerlegt in mallen waarna er vervolgens beton in gegoten wordt. Toen het personeel van de ambulancedienst ter plaatse kwam was de man reeds bevrijd en was hij aanspreekbaar. Hij is met pijn in zijn borst voor onderzoek overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. De arbeidsinspectie is door het bedrijf in kennis gesteld van het ongeval.

DIEFSTAL SKELTER
NIEUWPOORT- Een 16 jarige jongen uit Nieuwpoort is door politieagenten aangehouden wegens diefstal dan wel heling van een skelter. Dit gebeurde op donderdagmiddag 20 april 2006 omstreeks 13.45 uur in de Hennepstraat. De jongen had afgelopen maandag 17 april een skelter uit een tuin van een woning aan de Heulkamp gestolen. De eigenaar kreeg een tip dat de jongen aan een skelter stond te slijpen. Dit bleek hun skelter te zijn. De jongen vertelde dat hij de skelter via internet gekocht had en dat hij niet van plan was deze terug te geven. Daarop werd de politie gebeld. Politieagenten namen de jongen mee naar het politiebureau. Daar bekende hij de diefstal. Hij is na verhoor heengezonden. Hij zal de schade als gevolg van het slijpen aan de skelter vergoeden.

AANRIJDING LETSEL
PAPENDRECHT- Op donderdagmiddag 20 april 2006 omstreeks 16.00 uur vond op de Ketelweg een kop staart aanrijding plaats tussen drie personenautos. Een auto bestuurd door een 35 jarige vrouw uit Papendrecht kwam vanuit de richting Sliedrecht en zag te laat dat er twee autos stil stonden om linksaf de Rietgorsweg in de slaan. Zij botste op de achterste auto die op zijn beurt weer tegen zijn voorligger botste. De bestuurster van de achterste auto, een 36 jarige vrouw uit Papendrecht werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De bestuurder van de voorste auto, een 46 jarige man uit Hendrik Ido Ambacht kwam met de schrik vrij. Alle autos raakten fors beschadigd.

JONGETJE GESCHEPT DOOR AUTO
GORINCHEM- Een 11 jarige jongetje is geschept door een personenauto tijdens het oversteken. Dit gebeurde op donderdagmiddag 20 april 2006 omstreeks 17.15 uur op de kruising Lingsesdijk met de Componistenstraat. De jongen fietste over het voetpad dat langs de Componistenstraat loopt. Hij stak over bij de Lingsesdijk en werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 21 jarige vrouw uit Gorinchem, die vanaf de Lingsesdijk aanrijden met een snelheid van ongeveer 30 km/uur. De jongen is met een gat in zijn hoofd en een gebroken sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning stelt een technisch onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

STUNTEN MET SNORFIETS
PAPENDRECHT- Een 23 jarige jongen uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op donderdagavond 20 april 2006 omstreeks 19.45 uur op de Randweg. De jongen was aan het stunten met zijn snorfiets. Omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De snorfiets bleek na meting op de rollenbank een te groot vermogen te hebben. Hij kreeg daar een bekeuring van 50 euro voor. Nadat zijn vader zijn identiteitsbewijs naar het politiebureau bracht werd hij heengezonden.