Politie Zuid-Holland-Zuid

21/4 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 21-04-2006 o Persberichten district I

VIJF JONGEREN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op donderdag 20 april heeft de politie vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar aangehouden. De aanhouding van de vijf Dordtse jongens gebeurde aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht. De politie had een melding gekregen dat er bij een school in Zwijndrecht gedeald zou worden. Aan de hand van het kenteken van de auto die bij de school gesignaleerd was, kon de auto even later in Dordrecht worden staande gehouden. In de auto werd hasj aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 33 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 17 keer het niet dragen van de autogordel, 10 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur, 1 bromfietsbestuurder die geen helm droeg en 5 bestuurders die door het rode verkeerslicht reden. Ze hielden de controle op donderdag 20 april 2006 op de Stadspolderring, de Noordendijk, de Burgemeester de Raadtsingel, de Provincialeweg en de Vrieseweg. In totaal controleerden de agenten 322 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur.

VERKEERSRUZIE
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Een 47 jarige man uit Capelle aan den IJssel heeft een stomp in zijn gezicht gekregen na een verkeersruzie. Dit gebeurde op woensdagmorgen 19 april 2006 omstreeks 08.10 uur op de Burgemeester de Raadtsingel bij de verkeerslichten ter hoogte van de NS rijwielstalling. De man deed donderdagmiddag 20 april aangifte bij de politie. De man stopte voor het verkeerslicht en ineens werd zijn portier opengetrokken en kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht van een nog onbekende man. Zijn bril werd van zijn hoofd geslagen en hij liep een schaafwondje op aan zijn hoofd. De man die sloeg was de bestuurder van een witte bestelauto, leeftijd ongeveer 45 jaar, blanke huidskleur en kort donker haar. Deze man ergerde zich kennelijk aan het rijgedrag van de 47 jarige aangever. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de man of getuigen die iets gezien hebben of weten van deze mishandeling. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

JONGETJE OP STEP AANGEREDEN
ZWIJNDRECHT- Een 5 jarig jongetje is tijdens het oversteken op zijn step aangereden door een personenauto. Dit gebeurde op donderdagmiddag 20 april 2006 omstreeks 17.30 uur op de Cort van der Lindenstraat. Het jongetje stak plotseling vanaf de stoep de weg over. Een personenauto, bestuurd door een 23 jarige man uit Papendrecht, die langzaam reed, kon de jongen niet meer ontwijken. Het jongetje is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AANRIJDING LETSEL
DORDRECHT- Op donderdagavond 20 april 2006 omstreeks 18.05 uur vond op de Overkampweg een aanrijding plaats tussen een afslaande personenauto en een bromfiets. Een 60 jarige man uit Puttershoek sloeg met zijn auto rechtsaf om de Kapteynweg op te rijden. Hij zag daarbij een bromfiets, bestuurd door een 44 jarige man uit Dordrecht, die hem over het fietspad tegemoet reed over het hoofd. De bromfietser kwam ten val en liep schaafwonden op aan zijn been. Hij werd per ambulance voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

BEDREIGING
DORDRECHT- Twee mannen van 17 en 21 jaar uit Rotterdam zijn door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op donderdagavond 20 april 2006 omstreeks 20.25 uur op de Burgemeester de Raadtsingel. Het tweetal bedreigde een 20 jarige man uit Papendrecht met de dood en gaven hem een klap. Eén van de mannen gaf de 20 jarige man de schuld dat zijn fles drank op de grond kapot was gevallen in het stationsgebouw. De mannen vonden het daarna nodig om een medewerker van Stadsvervoer die op het tumult afkwam te beledigen. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.