AutoRai

De nieuwe BMW 3 Serie Coupé: elegantie in optima forma

(4/21/2006)
De langverwachte uitbreiding van de succesvolle 3 Serie van BMW is een feit. Komend najaar introduceert BMW de nieuwe 3 Serie Coupé, een auto die net als zijn befaamde voorgangers een uitgelezen combinatie vormt van sportieve rijeigenschappen en elegante luxe. Veel autoliefhebbers kiezen een coupé om uiting te geven aan hun individuele smaak wat betreft uiterlijk en rijeigenschappen. Met deze wetenschap hebben de ingenieurs van BMW de nieuwe 3 Serie Coupé ontwikkeld. Het resultaat is een auto die vanaf de eerste kennismaking indruk maakt met een combinatie van elegantie en onmiskenbare dynamiek. Meer dan ooit toont de 3 Serie Coupé zijn sportieve karakter door een karakteristiek aflopende daklijn en robuust vormgegeven wielkasten. Hoewel de familiebanden met de 3 Serie duidelijk zichtbaar zijn, beschikt deze nieuwe Coupé over een aantal specifieke accenten die bepalend zijn voor het elegante uiterlijk. Zo zijn de voor- en achterlichten en de buitenspiegels specifiek voor de Coupé ontworpen, evenals het comfortabele interieur waar hoogwaardige materialen de boventoon voeren.

Voor de nieuwe 3 Serie Coupé heeft BMW drie verschillende benzinemotoren beschikbaar, waaronder een nieuw ontwikkelde 3.0 liter zescilinder lijnmotor in de BMW 335i Coupé, die dankzij een dubbele turbo een vermogen van 225 kW /306 pk genereert en een bijhorend indrukwekkend koppel van 400 Nm. Ook de BMW 325i Coupé en de BMW 330i Coupé beschikken over een zescilinder lijnmotor, met respectievelijk 160 kW/218 pk en 200 kW/272 pk. De reeks van de nieuwe 3 Serie Coupé wordt gecompleteerd met de 330d Coupé, uitgerust met een efficiënte 3,0 liter dieselmotor met standaard dieselpartikelfilter een vermogen van 170 kW/231 pk.

Standaard wordt de 3 Serie Coupé voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak; de zestraps automatische transmissie is een optie. Nieuw is ook dat de Coupé voor het eerst leverbaar zal zijn met xDrive, de innovatieve vierwielaandrijving van BMW die inmiddels zijn kracht op het gebied van veiligheid en rijeigenschappen ruimschoots heeft bewezen.
In september verschijnt de nieuwe BMW 3 Serie Coupé in de showroom van de Nederlandse BMW-dealers.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster