Gx creative online development

GX baseert product op open source database MySQL

Nijmegen, 21 april 2006 - De nieuwste versie van het leidende web content management systeem GX WebManager is nu ook beschikbaar voor MySQL, wereldwijd de populairste open source database.

De MySQL database is populair geworden door de consistente snelle performance, hoge betrouwbaarheid en gebruiksgemak. MySQL wordt gebruikt in meer dan 8 miljoen installaties en draait op meer dan 20 platformen zoals Linux, Windows, OS/X, HP-UX en vele andere.

De beschikbaarheid van GX WebManager op MySQL past geheel in het beleid van GX om waar mogelijk gebruik te maken van open source componenten en producten. Martijn van Berkum, Technisch Directeur van GX: "GX conformeert zich zoveel mogelijk aan open standaarden. Vooral bij producten waarbij technologische ontwikkelingen zwaarder wegen dan functionaliteit, speelt open source een belangrijke rol. Het succes van MySQL in de database markt is daarvan een goed voorbeeld. We zijn blij met de samenwerking tussen GX en MySQL omdat het voor onze klanten duidelijke voordelen biedt. Door de toepassing van MySQL en de andere gestandaardiseerde open source componenten binnen onze oplossingen kunnen onze klanten een nog lagere Total Cost of Ownership bereiken. En dat is uiteindelijk waar het uiteindelijk allemaal om draait bij de keuze van een Web Managementomgeving."

Over GX
GX is één van de grootste leveranciers in Nederland van producten en oplossingen voor het online kanaal. GX en GX partners realiseren voor klanten websites die behoren tot de bekendste en drukst bezochte van ons land. Zoals KPN, Ajax, Mercedes, Talpa, Menzis, Asics of Eindhoven. De GX strategie is gebaseerd op het principe 'Outside in'. Een steeds groter wordend deel van de bedrijfsprocessen vindt plaats vanuit het online kanaal naar binnen toe. Het leidende web content management systeem GX WebManager ondersteunt die processen. Een robuust en flexibel product waarop vele oplossingen gebouwd kunnen worden door GX of GX implementatiepartners voor specifieke segmenten. Deze aanpak staat garant voor flexibiliteit en slagvaardigheid om nieuwe ontwikkelingen die zich voortdurend aandienen voor de klanten beschikbaar en toepasbaar te maken. Deze outside in-strategie van GX richt zich op de klanten van de GX klanten: moderne consumenten die zich bewegen in een digitale wereld zonder grenzen. Kijk voor meer informatie op www.gx.nl/

Over MySQL
MySQL AB ontwikkelt en ondersteunt high performance, betaalbare database producten, inclusief MySQL Network - een pakket van gecertificeerde software met support diensten. Het belangrijkste en meest verkochte product is de MySQL Server, 's werelds meest populaire open source database met meer dan 8 miljoen installaties. Veel grote organisaties zoals Yahoo!, Alcatel, The Associated Press, Suzuki en NASA realiseren significante besparingen door MySQL te gebruiken voor hun high-volume websites, bedrijfskritische enterprise applicaties en standaard applicaties. Met een hoofdkantoor in zowel Zweden als de USA en wereldwijde vestigingen ondersteunt MySQL AB zowel de open source gemeenschap als enterprise klanten op een winstgevende en professionele manier. Meer informatie over MySQL is te vinden op de website www.mysql.com