Gemeente Vlaardingen


Gedragsborden op de KW-Haven
19 april 2006

Burgemeester Bruinsma bevestigde woensdag 19 april het eerste van drie gedragsborden op de kop van de KW-Haven. Op de borden staan vormen van ongewenst gedrag vermeld en de bijbehorende boete.

Burgemeester Bruinsma hangt het eerste gedragsbord op.

Sancties
Tijdens de nachtelijke uren worden deze regels in uitgaansgebieden veelvuldig overtreden. Er is sprake van wildplassen, gebruik van alcoholische dranken op straat, weggooien van flessen, blikjes en ander afval.
Met deze nieuwe borden wil de gemeente het uitgaanspubliek ter plekke informeren wat de sancties zijn bij het overtreden van een aantal regels. De politie zal voortaan strenger optreden tegen overtreders. Dergelijke borden zijn al succesvol gebleken in Hardinxveld-Giessendam.

Wat is de boete?
Wildplassen wordt beboet met vijftig euro en baldadigheid met 55 euro. Drink je alcohol op straat of heb je bijvoorbeeld een biertje bij je op de openbare weg, dan kan dat een boete van 45 euro opleveren. Gooi je afval op straat en je wordt betrapt, dan krijg je een boete van vijftig euro. Als je niet voldoet aan het bevel om door te lopen, dan kan de politie daarvoor de hoogste boete uitdelen: 110 euro.