Dienstenbond CNV

CZ/OZ: Zoveel mogelijk geen gedwongen ontslagen 21-04-2006

Op 19 april 2006 jl. hebben wij, vakorganisaties, met CZ/OZ overlegd over een Sociaal Plan. Uw werkgever heeft er geen geheim van gemaakt dat, als het aan hem ligt, het Sociaal Plan dient te fungeren als een opvangnet voor alle (toekomstige) personele / sociale gevolgen. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door belangrijke organisatiewijzigingen als gevolg van de fusie, overheidsmaatregelen, (verder) digitaliseren van werkzaamheden en/of fluctuaties in het verzekerdenbestand. CZ/OZ wil zich in dat kader tot het uiterste inspannen om gedwongen ontslagen te voorkomen.

Direct na afloop van het overleg met de directie van CZ/OZ hebben wij met een delegatie van beide ondernemingsraden (OR) overlegd. Wij zijn uitvoerig geïnformeerd door de OR over zijn adviestraject. De OR zal ons z.s.m. voorzien van eventuele op- en aanmerkingen ten aanzien van het (concept) Sociaal Plan, zoals opgesteld door de werkgever. Verder zijn er afspraken gemaakt over het verdere traject.

Over drie weken (15 mei a.s.) gaan wij weer met uw werkgever overleggen. Wij zullen deze periode optimaal benutten om ons voor te bereiden voor het echte werk. Wij en u zijn nu aan zet. Wij dagen/nodigen u uit om uw mening c.q. ideeën over het Sociaal Plan aan ons kenbaar te maken. Dat kunt u tot dinsdag 2 mei a.s. doen via e-mail, post of fax. Uw bijdrage zullen wij verwerken in onze reactie richting uw werkgever.

Ledenvergadering:
Wij herhalen ons eerder aanbod: mocht u het wenselijk vinden dat de CNV Dienstenbond een ledenvergadering op verschillende locaties houdt om uw vragen persoonlijk te beantwoorden, dan kunt dit per e-mail doorgeven: rotterdam@cnvdibo.nl of bellen naar telefoonnummer: 010-265 11 11. Bij voldoende animo zullen wij z.s.m. ledenbijeenkomsten organiseren (eventueel ook toegankelijk voor niet-leden).

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 010 - 265 11 11 of per e-mail: rotterdam@cnvdibo.nl