VVD


21-4-2006

VVD-lijsttrekkerskandidaten Tweede Kamer bekend

Mark Rutte, Jelleke Veenendaal en Rita Verdonk zijn de drie kandidaat-lijsttrekkers voor de Tweede-Kamerverkiezingen in 2007. Uri Rosenthal, fractievoorzitter Eerste Kamer, is aangewezen als lijsttrekker voor de Eerste-Kamerverkiezingen.

Partijvoorzitter Jan van Zanen ontvangt vrijdagmiddag 21 april rond 15.30 uur de kandidaten op het VVD-partijbureau.

De aanmeldingstermijn voor kandidaten voor het lijsttrekkersschap van zowel Tweede- als Eerste Kamer liep op 20 april om twaalf uur 's nachts af. De leden van de VVD kunnen van 10 tot 24 mei hun stem uitbrengen per post, telefoon en internet. Op 1 juni maakt de VVD de uitslag van de verkiezing bekend.

Op maandag 24 april organiseert de VVD in Heerhugowaard de eerste bijeenkomst in een serie van acht regionale bijeenkomsten, waar de leden de mogelijkheid krijgen om met de kandidaat-lijsttrekkers een gesprek aan te gaan. Alle kandidaten zijn daarvoor uitgenodigd. Een aantal bijeenkomsten wordt op www.vvdtv.nl live uitgezonden.

Op 19 mei vindt een afsluitend debat plaats met de drie kandidaten tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD in Noordwijkerhout, dat live via televisie zal worden uitgezonden door het programma Netwerk.

Meer informatie over de ledenraadpleging, kandidaten en bijeenkomsten vindt u op www.vvd.nl.

Het VVD-hoofdbestuur nodigt de pers uit voor een persbijeenkomst op het VVD-partijbureau, waar partijvoorzitter Jan van Zanen een toelichting zal geven op de procedure van de ledenraadpleging, de campagne. Aanvang 15:30 uur, lokatie: Laan Copes van Cattenburgh 52, Den Haag. Wij verzoeken u uw komst te vooraf te melden via j.wolters@vvd.nl of 06-51394021.