Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

21 april 2006

Apeldoorn - Man fietst tegen auto

Een 31-jarige man uit Apeldoorn werd in de nacht van donderdag op vrijdag (20-21/04) gewond op Loseweg aangetroffen. Vermoedelijk is de man tegen een stilstaande auto gefietst en ten val gekomen. Twee voorbijgangers vonden hem daar rond 00.30 uur. De man had hoofdletsel en is voor onderzoek overgebracht naar het Lucasziekenhuis.

Apeldoorn - Onder invloed rijden na waarschuwing

Een 29-jarige man uit Apeldoorn is donderdagnacht (21/04) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was eerder op de avond al gewaarschuwd door agenten om niet te gaan rijden. Op de Amersfoortseweg werd hij rond 2.00 uur toch gesignaleerd. De man moest mee naar het bureau en blies 0,5promille. Hij kreeg een bekeuring.

Uddel - Reanimatie fietser succesvol

Een 65-jarige man uit Hellevoetsluis werd donderdag (20/04) rond 11.45 uur onwel. Hij fietste met zijn vrouw op de Aardhuisweg en was net afgestapt toen hij onwel werd. Gelukkig passeerden er toevallig een huisarts en een EHBO-er, die de man meteen reanimeerden. Een derde voorbijganger ving de echtgenote op. De reanimatie, mede door het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel, was succesvol. Daarna werd de man naar het Julianaziekenhuis vervoerd.

Apeldoorn - Man ingesloten na steekincident met kapotte fles

Een 36-jarige Apeldoorner is donderdagavond (20/04) gewond geraakt bij een steekpartij. De man kwam rond 23.00 uur een 45-jarige man uit Apeldoorn tegen waarbij een woordenwisseling ontstond. Hierbij sloeg de 45-jarige man een bierfles stuk sloeg en stak de ander in zijn gezicht. Het slachtoffer liep licht letsel aan het voorhoofd op, maar hoefde niet in het ziekenhuis opgenomen te worden. De verdachte werd door de politie aangehoudenen voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn - Blauwe avond in de binnenstad

Het politieteam Binnenstad heeft donderdagavond (20/4) met inzet van extra politiemensen op een tiental "hotspots" in de binnenstad toezicht en controle controles uitgevoerd. De nadruk lag vooral op toezicht op die plekken, die door winkeliers, bewoners en bezoekers van de binnenstad, als overlastlocaties worden ervaren. Er werden dertig bonnen uitgeschreven voor onder meer alcoholgebruik op straat, fietsen in voetgangersgebied en verder voor verkeersovertredingen zoals geen gordel, door rood licht rijden, niet handsfree bellen en brommen op het fietspad.

Apeldoorn - Team Zuid-West pakt snelle brommers

Het politieteam Zuid-West heeft donderdagavond (20/04) tijdens controles in diverse wijken 6 bromfietsers betrapt met een opgevoerde brommer. Twee brommers hadden geen goede remmen en twee bestuurders geen certificaat. De bestuurders werden bekeurd.

Verder werden 33 bekeuringen uitgeschreven voor het drinken van alcohol op straat, het negeren van het rode licht bij een spoorwegovergang, het te snel rijden in de 30km. zone op de 1e Wormenseweg en het niet dragen van een gordel en fout parkeren.

Uddel - Te snel en zonder gordel in Uddel

De politie heeft donderdagavond (20/04) op de Garderenseweg in Uddel vijf bestuurders bekeurd voor het rijden zonder gordel. Daarnaast werden drie automobilisten bekeurd voor te snel rijden.

Apeldoorn - Controles Noord-West

De politie heeft donderdagavond (20/04) verkeerscontroles gehouden aan de Hogekampweg, de Germanenlaan, de Laan van Orden en de Asselsestraat. Er werden onder meer zes bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel, vier voor het negeren van een geslotenverklaring en zes voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Apeldoorn - 146 snelle rijders

Donderdag (20/04) heeft de politie tijden de middag en avond gecontroleerd op de Loolaan, Kanaal Noord en de Zwolseweg. De controle werd mede naar aanleiding van klachten gehouden. Er werd in totaal 146 keer te hard gereden. De hoogst gemeten snelheden waren 84 km per uur waar 50 km per uur mag en 104 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --