Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer met wapen aangehouden

Publicatiedatum: 21-4-2006 14:31:56

Arnhem - Een 31-jarige Arnhemmer is vrijdagochtend vroeg door de politie op de Wielakkerstraat in het centrum van de stad aangehouden. De man bleek een pistool bij zich te hebben. Getuigen waarschuwden omstreeks vijf uur de politie nadat ze op de Bakkerstraat een man hadden zien lopen die met een pistool in de hand zou zwaaien. Daarop gingen enkele agenten op zoek. Op de Wielakkerstraat troffen de agenten een man aan die aan het door de getuigen opgegeven signalement voldeed. De man werd gesommeerd te stoppen maar voldeed daar niet direct aan. Daarop trokken de agenten uit voorzorg ook hun eigen pistool. Vervolgens zagen de agenten de man iets op de grond leggen waarna hij kon worden aangehouden. Op de plaats van de aanhouding troffen de agenten een pistool aan. Het wapen werd in beslag genomen en zal nader worden onderzocht. De Arnhemmer is voor onderzoek ingesloten. Het is nog niet bekend waarom de man met een wapen over straat liep te zwaaien.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanrijding met vrachtauto: vrouw gewond

Publicatiedatum: 21-4-2006 14:31:27

Arnhem - Bij een aanrijding tussen een trekker met oplegger en een auto op de IJsseloordweg in Arnhem is donderdag een 33-jarige vrouw uit Arnhem gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even voor het middaguur toen de bestuurder van de truck, een 41-jarige man uit Cuijk, van rijstrook wisselde. Daarbij zag hij de automobiliste, die links naast hem reed, over het hoofd. Tussen beide voertuigen kwam het tot een botsing, waarbij de Arnhemse vermoedelijk nekletsel opliep. Het slachtoffer is per ambulance naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. De auto van de vrouw liep rondom schade op. Ook een lichtmast werd geraakt en liep schade op. De trucker was met de schrik vrij gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Trio opgepakt na mishandeling vrouw

Publicatiedatum: 21-4-2006 14:30:34

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Langstraat drie Arnhemmers opgepakt. De drie worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 22-jarige vrouw uit Arnhem. De mishandeling vond plaats in de Tullekenssteeg. Het slachtoffer had daarbij enkele lichte verwondingen opgelopen maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Volgens de Arnhemse stond ze omstreeks kwart over drie op straat te praten met twee bekenden. Op dat moment zouden er drie jongens voorbijgelopen zijn. Eén van hen zou met de Arnhemse geflirt hebben, aldus haar verklaring. Toen ze daarop had laten weten dat ze daar niet van gediend was zou ze door één van hen in het gelaat gespuugd zijn. Vervolgens ontstond er een handgemeen waarbij de Arnhemse volgens haar zeggen door zeker twee van de drie jongens zou zijn geslagen. De twee bekenden wisten het slachtoffer te ontzetten waarna de politie werd gewaarschuwd. Die trof in de omgeving drie mannen aan die aan het signalement bleken te voldoen. De drie werden daarop aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duivenaar aangehouden na doorrijden na ongeval

Publicatiedatum: 21-4-2006 14:29:58

Velp/Duiven - Een 78-jarige automobilist uit Duiven is donderdagmiddag door de politie aangehouden wegens het doorrijden na een ongeval in Velp. De man zou op de Larensteinselaan ter hoogte van de Kerkallee betrokken zijn geraakt bij een aanrijding met een fietser, een 48-jarige man uit Arnhem. De fietser was weliswaar ongedeerd gebleven, maar had wel schade aan zijn fiets. Na het ongeval zou de Duivenaar zijn gestopt en na een korte woordenwisseling zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Getuigen noteerden het kenteken van zijn auto en waarschuwden de politie. Die trof de man even later thuis aan. Bij de Duivenaar werd geen drankgebruik geconstateerd. De man had tegenover de politie verklaard geschrokken te zijn van de omstanders en uit angst voor geweld te zijn doorgereden. De Duivenaar is na verhoor weer vrijgelaten. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland

---

Rolstoeler gewond na val uit busje

Publicatiedatum: 21-4-2006 14:41:08

Zevenaar - Een 50-jarig invalide vrouw uit Zevenaar is donderdagmiddag gewond geraakt na een val uit een taxibusje in haar woonplaats. Het slachtoffer werd omstreeks één uur thuis afgezet. De vrouw zou vervolgens met haar rolstoel achteruit de lift zijn opgereden. Daarbij vergat ze kennelijk op tijd te remmen, waardoor ze achterover viel en op straat terecht kwam. Volgens omstanders was de vrouw even buiten bewustzijn geweest. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Aanvankelijk was ook de Traumahelikopter ingezet, maar die kon onverrichter zake weer vertrekken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elektriciteitsstoring brengt hennepkwekerij aan het licht
Publicatiedatum: 21-4-2006 14:40:05

Huissen - Een storingsmelding bij het energiebedrijf heeft donderdagavond een hennepkwekerij aan het licht gebracht in Huissen. Daarbij werden in totaal 380 planten en de gebruikelijke kwekerijapparatuur in beslag genomen. Ook werd een 47-jarige Huissenaar aangehouden als verdachte. Een storingsmonteur van het energiebedrijf was gestuurd naar een adres voor onderzoek. Bij het adres trof hij een elektriciteitshuisje aan waarvan de deur geopend was. Toen de monteur daar keek trof hij een volledig ingerichte hennepkwekerij aan. Het bewuste elektriciteitshuisje bleek overigens niet meer als zodanig in gebruik te zijn. Nadat de politie was gewaarschuwd en de kwekerij ontruimd werd meldde de 47-jarige Huissenaar zich. Hij verklaarde dat hij de kwekerij had ingericht, waarna hij werd aangehouden. De man is later weer na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete van 650 euro na snelheidovertreding

Publicatiedatum: 21-4-2006 14:38:46

Duiven - Een achttienjarige automobilist uit het Britse Redboura heeft donderdagnacht van justitie een boete gekregen van 650 euro wegens een snelheidsovertreding. De man trok rond half twee 's nachts de aandacht van een surveillerende agent toen hij met hoge snelheid over de A12 bij Duiven reed. Bij een achtervolging werd de Brit geklokt met een snelheid van 190 km/u. Daarop werd de man aan de kant gezet. Vervolgens werd een correctie toegepast waarbij er netto een overschrijding van de maximumsnelheid overbleef van 73 km/u. Omdat de man niet in Nederland woont werd overleg gepleegd met justitie over de afdoening van de zaak. Justitie besloot tot het opleggen van een boete van 650 euro, die direct moest worden voldaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw krijgt boete van 130 euro na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 21-4-2006 14:38:09

Lobith - Een 38-jarige vrouw uit de gemeente Rijnwaarden heeft donderdag een boete gekregen van 130 euro wegens winkeldiefstal. De vrouw werd rond kwart over één door personeel van een winkel in Lobith betrapt toen ze met een fles drank de zaak uit wilde lopen. De vrouw werd aan de politie overgedragen. Na het afleggen van een verklaring kon de vrouw met een boete naar huis.