FNV

21 april 2006 | Meldpunt FNV Horecabond: Gelijk werk, gelijk loon! De FNV is landelijk de campagne gestart `gelijk werk, gelijk loon' en de FNV Horecabond schaart zich volledig achter dit initiatief. Ook de FNV Horecabond wil niet dat buitenlandse collega's voor een hongerloontje veel te lange dagen maken waarbij de CAO met voeten getreden wordt. En de bond wil ook niet dat deze goedkope arbeid de werkgelegenheid verdringt. Kortom, gelijk loon voor gelijk werk!

De FNV Horecabond roept werknemers in de horeca, recreatie en catering op om misstanden in hun sector te melden. Dit kan anoniem. Het gaat dan om het doorgeven van situaties waarin men het vermoeden heeft dat buitenlandse collega's door de werkgever misbruikt worden door lage lonen en te lange dagen. Situaties waarin de CAO bij buitenlandse collega's niet gehanteerd wordt.

De bond zal deze situaties eventueel doorgeven aan de arbeidsinspectie zodat die actie richting de werkgever kan ondernemen. De melding kan gedaan worden via info@horecabond.fnv.nl of via 0900-2022323 (10 cent per minuut). Vermeld hierbij de naam en adresgegevens van de werkgever en beschrijf in het kort de situatie waar het om gaat.