Gemeente Schiedam


Schiedam start onderzoek hindernissen op straat

Volgende week zal worden begonnen met een onderzoek naar hindernissen in het openbaar gebied. Onderzoekers gaan in de komende periode in geheel Schiedam inventariseren waar zich obstakels bevinden, zodat deze kunnen worden aangepakt. Dit is vooral voor ouderen en gehandicapten van belang.

De gemeente Schiedam hecht groot belang aan een goede toegankelijkheid van het openbaar gebied in de stad. Vooral ouderen en gehandicapten hebben hierbij belang. Hierdoor kunnen zij zich (zoveel mogelijk) zelfstandig blijven verplaatsen en zo actief blijven in de samenleving. Op diverse plaatsen laat deze toegankelijkheid nu nog te wensen over. Zo zijn voetpaden soms te smal, ontbreken gehandicaptenopritjes, of ontbreekt een helling bij grote hoogteverschillen.

Om te komen tot een goed toegankelijk openbaar gebied, heeft de gemeente onlangs opdracht gegeven hiernaar een onderzoek in te stellen en op deze manier inzicht te krijgen in de locatie en aard van obstakels. Dit onderzoek is voorbereid door de gemeente in samenwerking met de belangengroepen voor ouderen en gehandicapten en zal de komende maanden worden uitgevoerd door daartoe opgeleide studenten.

De rapportage wordt naar verwachting eind zomer, begin najaar verwacht. Aan de hand hiervan zal vervolgens een uitvoeringsprogramma worden opgesteld om in de komende jaren de in het onderzoek gevonden obstakels te verwijderen.