Gemeente Elburg


Buitendienst VCA gecertificeerd!

Op donderdag 20 april is de buitendienst van de gemeente Elburg als eerste Veluwse gemeente VCA- gecertificeerd. Dit betekend dat men voldoet aan alle eisen die gesteld worden op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Voordat de gemeentedienst in aanmerking kon komen voor dit certificaat moest aan een aantal zaken worden voldaan. Zo moest de gemeentedienst voldoen aan bepaalde eisen die worden gesteld op het gebeid van veiligheid, gezondheid en milieu en moeten de medewerkers in het bezit zijn van de VCA- opleiding `basisveiligheid'. Voordat de gemeentelijke dienst in aanmerking kwam voor het certificaat heeft een onafhankelijke instantie aan de hand van een checklist bekeken of men wel aan de eisen voldoet.

De opleiding die de medewerkers hebben gevolgd zijn verzorgd door Inclusief Gresbo. Deze hebben ook het gehele traject begeleid. Nadat de medewerkers van de buitendienst allemaal hun diploma hadden behaald heeft de directeur van Inclusief Gresbo op 20 april het VCA- certificaat op feestelijke wijze overhandigt aan wethouder H. Wessel. Dit betekend dat de gemeente de organisatie en de uitvoering van het werk kwalitatief zodanig op orde heeft dat de veiligheid van het werken gewaarborgd is.

De buitendienst van Elburg is de 19e gemeentelijke buitendienst in Nederland die een twee sterren VCA- certificaat heeft ontvangen. Het behalen van het VCA- certificaat is een van de stappen in de richting die de

gemeente is ingeslagen op weg naar een meer professionele organisatie.

VCA 1