Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

21 april 2006

Ruurlo - Verkeersexamen basisscholen

Donderdagochtend (20/04) heeft de politie bij vijf basisscholen en in totaal 93 leerlingen het landelijk schriftelijk verkeersexamen afgenomen. Alle leerlingen slaagden in één keer en er was één leerling die de maximale score van 40 punten haalde ! Aankomende dinsdag (25/04) wordt het praktijkgedeelte afgenomen.

N.B. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, dan kunt u contact opnemen met de wijkagent Cor Kleijkamp via 0900 - 8844. Het examen vindt tussen 09.15 en 11.00 uur plaats

Doetinchem - Controles op diverse locaties

In het kader van het veilig vervoer van kinderen heeft de politie donderdag (20/04) op de Hof van Parijs, de Kruidenlaan, de Wolborgenmate en de Bongerd verkeerscontroles gehouden. De snelheid werd gecontroleerd en het gebruik van de autogordel. Op de Hof van Parijs werden de meeste snelheids- (6) en gordelovertredingen (7) en geconstateerd. De politie kreeg veel positieve reacties van buurtbewoners op de controle, zelfs van een enkeling die bekeurd was !

Bij de andere locaties werden bij de Bongerd 3 boetes uitgeschreven aan ouders, die geen gordel droegen. Kinderen die een gordel droegen, kregen een 'goochem' als beloning. De goochem is een gordeldier dat aan de gordel vastgemaakt kan worden.

Toldijk - Kop-staartbotsing

Een 22-jarige automobilist uit Keijenborg en een 52-jarige automobiliste uit Steenderen kwamen donderdag rond 15.45 uur met elkaar in botsing op de Zutphen-Emmerikseweg. De 22-jarige man reed achter de vrouw en zag te laat dat zij moest remmen. Hierop ontstond een botsing. De man klaagde over pijn in de nek en schouders.

's Heerenberg - Met alcohol achter het stuur Een 43-jarige man uit Arnhem is in de nacht van donderdag op vrijdag (20-21/04) rond 2.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd op de Emmerikseweg aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar aangekomen blies hij 0,9 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een boete.

Vorden - Diefstal uit supermarkt

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (19-20/04) ingebroken in een supermarkt aan de Dorpsstraat. Ze kwamen binnen via het dak en namen een grote hoeveelheid sigaretten mee.

Varsseveld - Inbraak cultureel centrum

In de nacht van woensdag op donderdag (19-20/04) werd ingebroken in een cultureel centrum aan de Doetinchemseweg. De daders kwamen binnen na het forceren van een deur aan de achterkant. Er werden bureaulades en kasten opengebroken en vernielingen aangericht. Men mist in ieder geval een klein geldbedrag. Of het om dezelfde inbrekers gaat die bij de school hebben ingebroken (zie dagrap 20/4) is nog niet bekend

Doetinchem - Diefstal stroom

Tegen een 48-jarige man uit Doetinchem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het illegaal aftappen van stroom uit een lantaarnpaal voor zijn woning aan de Nieuweweg. De politie trof op 20/4 rond 18.00 uur, samen met een fraudemedewerker van de stroomleverancier, een elektriciteitssnoer aan dat van de lantaarnpaal naar de woning van de man liep. De man is op het politiebureau ontboden en bekende het feit.

's-Heerenberg - binnenbrand Op 20/4 rond 11.30 uur kreeg de politie melding van een binnenbrand. Ter plaatse (Oude Doetinchemseweg) meldde de 39-jarige bewoonster dat de vlammen uit de vloer kwamen. Onderzoek leerde dat de kachelpijp bij het doorvoeren naar de eerste verdieping tegen de houden vloer was aangekomen en dat het daar aan het schroeien was gegaan. De brandweer kon op het nippertje voorkomen dat het een uitslaande brand werd. In verband met de brand en het bluswerk is de weg aan beide zijden enige tijd afgesloten geweest.

Azewijn - rijbewijs kwijt

: Een 32-jarige man uit Didam is zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij op 20/4 rond 21.15 uur door de politie werd betrapt toen hij 133 km/u reed op de Terborgseweg, waar 80 is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verder heeft de politie bij snelheidscontroles op de Zilverbekendijk en de Gendringseweg (beide max. 60 km/u) in Aalten 340 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 74 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u, waar 60 is toegestaan. De overtreders krijgen een boete thuis gestuurd.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --