Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

21 april 2006

't Harde / Elburg - Onder invloed achter het stuur 't Harde - Een 26-jarige man uit Nunspeet is in de nacht van donderdag op vrijdag (20-21/04) tijdens een routinecontrole op de Bovenweg aangehouden. De man bleek onder invloed en moest mee naar het bureau. Daar aangekomen blies hij 0,6 promille. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete.

Elburg - Tijdens een andere routinecontrole, op de Ellestraat, werd een 29-jarige man uit Elburg aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 0,9 promille. De Elburger kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.

Epe - Hennepkwekerij opgerold

De politie trof donderdag in een bakhuisje bij een pand aan de Feithenhofweg een kleine hennepkwekerij met 56 planten aan. De planten waren bijna oogstrijp. Zowel de planten als de apparatuur werden meegenomen en vernietigd. Tegen de 57 jarige bewoner volgt een proces-verbaal.

Epe - Busje brandt uit

Een 71-jarige man uit Haarlem kwam donderdagmiddag (20/04) met de schrik vrij. De man reed met zijn koelbus vol vlees op de Tongerenseweg toen hij een brandlucht rook. Hij zette zijn voertuig langs de weg en ontdekte vlammen. De man kon nog enkele persoonlijke spullen uit de bus halen voordat deze volledig uitbrandde. De brandweer bluste de autobrand. Eén rijbaan werd tijdelijk voor het verkeer afgesloten, totdat alles was opgeruimd.

Harderwijk - Verkeersbord gestolen

Een 21-jarige jongen uit Harderwijk is donderdagavond (20/04) aangehouden. De jongen droeg een verkeersbord bij zich, maar liet deze snel vallen toen hij enkele agenten zag. De politie nam de jongen mee naar het bureau, waar hij bekende. Hij beloofde de schade te vergoeden en kon daarna naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft donderdagochtend (20/04) een hennepkwekerij aan de Geitekamp opgerold. Op de zolder van een woning trof men 85 planten aan. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn in beslag genomen. Later op de dag werd de 42 jarige eigenaar van de kwekerij opgespoord. Hij wordt verhoord en een proces-verbaal volgt.

Harderwijk - Lege hennepkwekerij aangetroffen

Naar aanleiding van binnengekomen informatie is de politie donderdag (20/04) op zoek gegaan naar een hennepkwekerij in een schuur aan de Heinsiuslaan. Daar bleek na onderzoek een hennepkwekerij aanwezig maar geen planten. De aanwezige apparatuur die wel werd aangetroffen is vernietigd. Bovendien bleek er geknoeid te zijn met de elektriciteitsmeter. De Nuon stelt een ander onderzoek in.

Harderwijk - Bekeuring voor rijden minibike

Donderdag (20/04) rond 17.00 uur heeft de politie een 14-jarige jongen op een minibike bekeurd. De jongen ontkende eerst, maar gaf later toe op het voertuig te hebben gereden. Hij kreeg een boete voor het niet verzekerd zijn en het niet hebben van een kenteken.

Heerde - Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Donderdagochtend (20/04) heeft de politie twee hennepkwekerijen in Heerde ontmanteld. Na binnen gekomen informatie werd een hennepkwekerij aan de Eeuwlandseweg opgerold. Op de bovenverdieping van een leegstaand pand werden in een kamer 214 geoogste planten aangetroffen. In een andere kamer trof de politie 167 bijna volgroeide planten en in een derde kamer was een kwekerij in aanleg. De politie heeft de planten en aanwezige apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Aan de Eikenlaan in Heerde werden dezelfde dag op de zolder van een pand een knip-en droogruimte aangetroffen. Op de benedenverdieping van het pand werd een kwekerij met 150 planten en in een schuur een ruimte met 156 planten aangetroffen. De planten en apparatuur werden vernietigd. Een 20 jarige vrouw die in de woning verbleef, werd aangehouden. Zij werd verhoord en de politie maakt een proces-verbaal op.

Heerde - Boete voor straatverkoop

Op De Wan trof de politie donderdag (20/04) rond 19.00 uur enkele straatventers aan. De jongens waren op straat kaarten aan het verkopen, maar hadden hiervoor geen toestemming. Ze kregen een boete. Eén van de jongens, een 16-jarige jongen uit Oldenzaal, bleek bovendien nog een andere boete te moeten betalen. Hij is meegegaan naar het bureau. Daar aangekomen bleek hij ook nog een cokepijpje en een plaatje plexiglas bij zich te hebben. Het bezit hiervan is verboden op grond van de plaatselijke verordening van de gemeente Heerde. De jongen kreeg een boete opgelegd..

Nunspeet - Politie vraagt om actie tegen autokrakers

De politie heeft donderdagmorgen een flyer-actie tegen auto-inbraken gehouden op parkeerplaatsen aan de Elspeterweg en de Eperweg in Nunspeet. Enkele auto's bleken niet goed afgesloten en bij andere auto's lagen waardevolle spullen. In het kader van de actie "Niets er in ..Niets eruit" blijft de politie via flyers waarschuwen om geparkeerde auto's goed af te sluiten en waarde volle voorwerpen niet achter te laten.

Putten - Snelle rijders in Putten De politie heeft donderdag op meerdere locaties in Putten snelheidscontroles met de radarauto gehouden. Op de Calcariaweg passeerden 118 voertuigen, waarvan 4 te snel. Hier geldt een snelheid van 50 km/h. Hoogst gemeten 73 km/h. Op de Zuiderzeestraatweg 609 passanten, waarvan 81 te snel. Hier geldt een max. snelheid van 60 km/h. Hoogst gemeten is 93 km/h.(buiten de bebouwde kom) Op de Voorthuizerstraat 325 passanten, waarvan 15 in overtreding. Hoogst gemeten is 70 km/h. Hier geldt een max. snelheid van 50 km/h. Op de Hoornsdam passeerden 751 voertuigen, waarvan 100 te snel. De hoogst gemeten snelheid betrog hier is 95 km/h.

Hier geldt een max. van 60 km/h. (buiten de bebouwde kom)

Vaassen - Politie neemt hennepstekjes en kweekapparatuur mee De politie heeft donderdag in een tuinhuisje bij een pand aan de Sprengenkampweg in Vaassen 1482 stekjes van hennepplanten in beslag genomen. Ook de apparatuur ten behoeve van de kweek werd in beslag genomen. De politie is op zoek naar de huurder van de ruimte, waarna er een proces-verbaal zal volgen.

Dezelfde dag trof de politie in een kelderbox van een flat aan de Steinstraat een ingerichte hennepkwekerij aan, maar in de ruimte stonden geen planten. De apparatuur is in beslag genomen. De eigenaar van de kelderbox was niet thuis. De politie is naar hem op zoek, waarna een proces-verbaal zal volgen.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --