Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (21/4)

TILBURG, 21 april 2006

Politie grijpt in bij drugsdeal en treft wapenarsenaal aan in woning

TILBURG: Vanmorgen hebben agenten op de Lochtstraat ingegrepen bij de vermoedelijke overdracht van harddrugs. Er werden drie Tilburgers gearresteerd. De politie trof rond 11.15 uur in de woning van één van de verdachten een 39-jarige Tilburger, een waar wapenarsenaal aan. De agenten waren op verzoek van de verdachte insuline gaan halen. In de woning troffen de agenten 4 zelfgemaakte katapulten, 370 zilveren kogeltjes te gebruiken als munitie voor een katapult, 12 katapultelastieken, 4 slagwapens, 6 messen waarvan een groot mes met stootplaat, 4 patronen en 44 stuks vuurwerk aan. Vrijwel alle wapens waren kennelijk zelf gefabriceerd. Ook vond de politie een zakje met vermoedelijk cocaïne en een lepel met daarop dezelfde drug aan. Deze goederen zijn in beslag genomen.

De agenten zagen vanmorgen rond 10.00 uur dat een hen bekende 40-jarige Tilburger 10 euro kreeg van een naar later bleek 39-jarige Tilburger. Daarbij stond nog een man, een 47-jarige Tilburger. Hierop werden de drie mannen op grond van de opiumwet aan een controle onderworpen. De politie trof op de voorruit van de auto van de 40-jarige Tilburger waarbij de mannen stonden twee bolletjes wit aan. Het gaat vermoedelijk om cocaïne. In de auto lag een miniknuppel, een wapen dat verboden is op grond van de Wet Wapens en Munitie. De auto is in gebruik bij de eerst genoemde 40-jarige Tilburger. Hij krijgt ook nog een proces-verbaal omdat hij het nodig vond één van de agenten te beledigen.

Winkeldiefstal t.w.v. 1 euro levert 130 euro boete op

TILBURG: een 40-jarige Tilburger is gisteren in een bouwmarkt aan de Hestiastraat betrapt op het stelen van een slangklemmetje t.w.v. 1,05 euro. Hij pakte het klemmetje uit een stelling, stopte dit in zijn jaszak en liep vervolgens de winkel uit. Hij werd door een medewerker tegengehouden en overgedragen aan de politie. In overleg met de parketsecretaris kreeg hij een boete van 130 euro opgelegd. Ook kreeg hij een AU-dagvaarding die van toepassing is als hij de boete niet betaalt.

Rijder onder invloed opgepakt

TILBURG: Vannacht is omstreeks 01.00 uur op het Verdiplein een 21-jarige Tilburgse betraptn op het rijden onder invloed. De vrouw die naar eigen zeggen maar twee biertjes had gedronken, blies 490 ugl dat komt overeen met circa 1,1 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie beleeft rustige uitgaansavond

TILBURG: De politie heeft donderdagavond en nacht met zes agenten toezicht gehouden in het uitgaanscentrum. Het was heel erg rustig. De politie heeft slechts twee aanhoudingen verricht. Rond 01.45 uur werden op de Heuvelstraat twee Tilburgers van beiden 30 jaar aangehouden omdat zijn met en geopende fles alcoholhoudende drank liepen en zich desgevraagd niet konden legitimeren. Verder werden er zes parkeerbonnen uitgeschreven. Ook gingen zes wildplassers op de bon.

Man geslagen door twee vrouwen

TILBURG: Een 51-jarige Tilburger heeft het gisterenavond omstreeks 23.15 uur op de Machantstraat aan de stok gekregen met twee vrouwen die hem in het gezicht sloegen en terwijl hij op de grond lag tegen zijn hoofd schopten. Het slachtoffer dat verwondingen had bij zijn linkeroor en op zijn achterhoofd heeft aangifte van openlijke geweldpleging c.q. mishandeling gedaan.

Het slachtoffer liep met zijn hond over de Marchantstraat. Ter hoogte van de garageboxen werd zijn aangelijnde hond door een loslopende grote beige kleurige hond aangevallen. Hij pakte daarop de halsband van die loslopende hond vast. Terwijl hij daar mee liep werd hij aangesproken door twee vrouwen die eisten dat hij het dier losliet. Plotseling sloeg een van de vrouw met haar tot vuist gebalde hand hem diverse keren met kracht op zijn hoofd. Ook de andere vrouw begon hem te slaan. Hij kwam daarbij ten val. Terwijl hij op de grond lag bleef het tweetal hem slaan. Ook schopten ze tegen zijn hoofd aan. Tijdens het tumult werd zijn bril vernield. De vrouwen liepen weg in de richting van de Ruijs de Beerebroekstraat. Het zou gaan om twee vrouwen van circa 25 en 30 jaar oud met een Noord Afrikaans c.q. Zuid Europees uiterlijk. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De politie is nog op zoek naar de daders en roep getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk