Gemeente Hoogeveen


---

21 april 2006


Leefbaarheidsbudget Krakeel verdeeld

Het wijkgebonden leefbaarheidsbudget voor Krakeel is gisteravond verdeeld. De beschikbare 25.000 euro is verdeeld onder maar liefst 8 projecten: de Nationale Straatspeeldag, Color Day, Sterrenslag en Playback Show, Sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 4-7 jaar, Jeu-de-boulesbaan, Zomerkamp voor kinderen van 8-14 jaar, Jump In, en Geluidsinstallatie voor de wijk. Deze projecten worden allemaal in het komende jaar uitgevoerd.

Initiatiefnemers uit de wijk Krakeel konden de afgelopen maanden ideeën aandragen voor projecten die in de loop van 2006 kunnen worden uitgevoerd. De projectgroep WGLB selecteerde uit deze ideeën uiteindelijk 10 projecten die zich gisteravond presenteerden. De 320 aanwezige bewoners van Krakeel konden ieder in totaal zes punten verdelen over drie projecten: drie punten voor het beste idee, twee voor de tweede plaats en een voor de derde.

De twee resterende projecten staan op de reservelijst en kunnen nog gerealiseerd worden als er geld overblijft bij de uitvoering van de andere projecten. Na de verkiezingen werden drie bewoners door middel van een loting verrast met een prijs. Hun stem werd beloond met een rondvlucht boven hun eigen wijk Krakeel.