Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van misdrijf

Publicatiedatum: 21-4-2006 16:04:52

Wageningen - De politie van Wageningen is op zoek naar getuigen van een wederrechtelijke vrijheidsbeneming van een 35-jarige vrouw. Het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag 14 april op zaterdag 15 april door buurtbewoners aan de Arborethumlaan in haar woonplaats aangetroffen. Volgens haar verklaring zou ze eerder door onbekenden met geweld in een auto zijn meegenomen en later in de nacht weer zijn vrijgelaten.

Het slachtoffer werd vervolgens door de gewaarschuwde politie opgevangen en heeft aangifte gedaan. Uit haar verklaring blijkt dat ze vrijdagavond 14 april omstreeks tien uur op de kruising van de Bevrijdingsstraat met de Ritzema Bosweg en de Churchillweg met geweld door meerdere personen in een auto is gezet. Vervolgens zou ze bedwelmd zijn met een onbekend middel. Rond twee uur 's nachts kwam het slachtoffer weer bij haar positieven en klampte ze aan bij een woning aan de Arborethumlaan, van waaruit de politie werd gewaarschuwd. Wat er tussen die vrijdagavond en zaterdagochtend heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Aan de hand van een getuigenoproep hoopt de politie meer duidelijkheid in de zaak te krijgen. Het slachtoffer, zoals gemeld een 35-jarige vrouw, heeft een getinte huidskleur en zwart haar dat die avond in een paardenstaart werd gedragen. Ze was gekleed in een zwarte gewatteerde jas, een gestreepte koltrui, spijkerbroek en zwarte half hoge laarzen. Opvallend was dat de vrouw op de Bevrijdingsstraat een rugzak onder haar jas droeg.

Wat wil de politie weten?
In verband met het onderzoek heeft de politie de volgende vragen: o Wie heeft het slachtoffer op of omstreeks tien uur die vrijdagavond bij de kruising Bevrijdingsstraat/Churchillweg gezien? o Wie heeft gezien wat er vrijdag 's avonds op of omstreeks tien uur op de kruising is gebeurd met het slachtoffer?
o Wie heeft mogelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks twee uur iets gezien op de Arborethumlaan of directe omgeving (het Dreijencomplex) dat in verband kan worden gebracht met het voorval? o Wie heeft meer informatie met betrekking tot de gebruikte auto, waarbij merk, kleur en eventueel het kenteken van belang zijn? o Wie heeft anderszins meer informatie die kan leiden tot opheldering van het misdrijf en de opsporing van de daders?

Getuigen kunnen met informatie terecht bij de recherche in Wageningen, bereikbaar via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---