Subaru


Subaru Forester AWD in Trekauto van het Jaar-verkiezing 2006: Subaru wÉÉr klassewinnaar!
Aalsmeer, 21 april 2006

SUBARU WÉÉR KLASSEWINNAAR! Een internationale vakjury bijeengebracht door ANWBs Kampeer- en Caravan Kampioen heeft na twee dagen van uitvoerige tests op de DAF-testbaan wederom een Subaru als beste in zijn klasse aangewezen bij de Trekauto van het Jaar-verkiezing 2006. Dit keer werd de Subaru Forester 2.0X die standaard onder meer over All Wheel Drive, een dual-range versnellingsbak en een hill-holder beschikt, klassewinnaar bij de 4WD-personenautos.

Het is bepaald niet de eerste keer dat een Subaru goed scoort in Trekauto van het Jaar-verkiezingen. Sinds 1994 werd Subaru met de modellen Impreza, Forester en Legacy in binnen en- buitenland vijf keer tot Trekauto van het Jaar uitgeroepen en mag Subaru zich ook meervoudig klassewinnaar noemen.

De verkiezing in Nederland is een initiatief van het gezaghebbende ANWB-maandblad Kampeer & Caravan Kampioen en er werden dit jaar 23 autos beoordeeld op hun trekauto-capaciteiten op de testfaciliteit van truckfabrikant DAF in St.Oedenrode. Het testprogramma omvat ondermeer een rit over diverse soorten wegdek waarbij het comfort wordt beoordeeld. Verder worden uiteraard de prestaties van de trekauto-caravancombinatie gemeten onder meer op steile hellingen en wordt de mate van stabiliteit vastgesteld aan de hand van een proef waarbij snel van rijbaan wordt gewisseld (Lane Change). Daarnaast worden de autos door een non-driving jury beoordeeld op vakantievriendelijkheid.