Politie Limburg-Noord

Politie pakt verkeersoverlast in woonwijken aan

Datum: 21-04-2006
Tijd bericht: 16:30
Plaats: Roermond
De politie heeft een grote verkeerscontrole uitgevoerd in de wijken Hoogvonderen, Donderberg en De Kemp. Op verzoek van de inwoners van de wijken om repressieve maatregelen reageert de basiseenheid Roerstreek met deze actie. De actie vond vrijdag plaats tussen 09.00 en 17.00 uur en er werden ongeveer 12 medewerkers ingezet. De politie heeft 167 bekeuringen uitgeschreven.

Veel bewoners van de woonwijken Donderberg, De Kemp en Hoogvonderen "klagen" over het rijgedrag en de snelheden van het gemotoriseerde verkeer binnen hun wijk. De politie is zich bewust van het gevaar hiervan en wil de bewoners tegemoet komen in hun verzoek om toezicht en handhaving. Om die reden is de verkeersactie gepland, zodat de weggebruikers weer bewust worden van een veilig verkeersgedrag, vooral in de woonwijken, waar kinderen en kwetsbare weggebruikers aanwezig zijn. Door deze controles blijven de wijkbewoners alert en een veiliger weggebruik draagt bij aan de veiligheid in de woonomgeving.

Controlelocaties
Een strengere handhaving van de bestaande verkeersregels helpt mee het aantal verkeersgewonden en -doden terug te dringen. Als politie willen we laten zien, dat we ons gericht met deze zaken in de wijk bezig houden.
Al het verkeer afkomstig uit de wijken De Kemp, Hoogvonderen, en de Donderberg rijdend in de richting van Herkenbosch-Roermond is onderworpen aan de verkeerscontrole. De agenten bezetten controlelocaties op de Donderbergweg en Koninginnelaan, Faunasingel, Keulsebaan en Kappelerlaan. Deze actie van de basiseenheid Roerstreek vindt plaats in samenspraak en met medewerking van het Verkeershandhavingsteam, leden van de Vrijwillige Politie en stagiaires.

Resultaten
De resultaten van de actie zijn als volgt: Niet dragen van de autogordel: 40 bekeuringen. Te hard rijden: 124 bekeuringen (de hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur binnen de bebouwde kom). Daarnaast zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.