Global payments inc.

Global Payments Credit Services schrijft in in Rusland en tekent nieuwe klanten

ATLANTA, April 21 /PRNewswire/ --

Global Payments Credit Services LLC (GPCS), een joint venture tussen Global Payments Europe a.s. en Home Credit & Finance Bank uit Rusland, hebben vandaag de formele registratie van Credit Bureaus aangekondigd bij het Russische Staatsregister en heeft ook overeenkomsten met twee nieuwe klanten aangekondigd: VimpelCom, een telecommunicatiebedrijf dat in Rusland actief is onder de merknaam Beeline, en INVESTSBERBANK, een in 1994 opgerichte private Russische bank.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO)

Deze registratie maakt het mogelijk dat GPCS diensten voor creditbureaus in de Russische Federatie levert. GPCS kan nu informatie ontvangen over schuldenaars van banken die ook lid zijn en antwoord geven op onderzoeken met betrekking tot kredietaanvragers. Naast de twee vandaag aangekondigde klanten heeft GPCS momenteel contracten met bijna 40 Russische financiële instituties.

Petr Sedlacek, CEO en Chairman van Global Payments Europe, zei: "Het is ons een genoegen om deze twee belangrijke nieuwe klanten bij ons kredietbureau te hebben. INVESTSBERBANK is nu een van de grootste bankklanten van GPCS en deze overeenkomst laat zien dat grote Russische banken onze diensten nodig hebben om het kredietrisico te beperken en hun verliezen te minimaliseren. VimpelCom/Beeline is een van de reuzen van de Russische telecommunicatieindustrie en een van onze eerste niet-bancaire cliënten. We geloven dat er voor andere telecommunicatiebedrijven een kans bestaat om voordeel te halen uit onze kredietdienst," zei hij.

Konstantin Milevskiy, hoofd kredietcontrolediensten van VimpelCom, merkte op: "De gegevens van GPCS zullen ons helpen bij een betere dienstverlening voor onze consciëntieuze cliënten -- we kunnen bijvoorbeeld lange-afstandsgesprekken doorverbinden zonder gegarandeerde betaling en deze cliënten ook verhoogde kredietlimieten bieden. We verheugen ons zeer over de ondertekening van deze overeenkomst met GPCS."

Konstantin Bogomazov, First Deputy Chairman of Board bij INVESTSBERBANK, zei: "Onze samenwerking met GPCS zal wederzijdse voordelen opleveren en geeft ons een geweldig concurrerend voordeel in het kredietrisicomanagement. Ook belangrijk is het feit dat de oprichters van GPCS bedrijven zijn in toonaangevende posities in het bankwezen en verwerkingsdiensten voor financiële instituties. We geloven dat het resultaat van onze samenwerking in de zeer nabije toekomst zichtbaar zal worden."

VimpelCom (NYSE: VIP) is een toonaangevende internationale leverancier van mobiele telecommunicatiediensten in Rusland en Kazachstan met nieuw verkregen activiteiten in Oekraïne, Tadzjikistan en Oezbekistan. Het bedrijf doet dienst onder het merk 'Beeline' in Rusland en Kazachstan. VimpelCom werd het eerste Russische bedrijf genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE). Gedetailleerdere informatie kan worden gevonden op www.vimpelcom.com.

INVESTSBERBANK, een van de toonaangevende Russische private banken, werd opgericht in 1994 en vandaag hoort tussen de grootste universele retailbanken in de Russische Federatie, met D&B Rating 3A2. De bank trekt aan cliënten met een grotere portfolio aan producten voor de detailhandel, met nadruk op het consumentenkrediet producten/diensten. Gedetailleerdere informatie kan worden gevonden op www.isb.ru.

Home Credit & Finance Bank (Moody's Ba3/NP/D-, S&P B-/C) opereert in de Russian consumenten leenmarkt sinds 2002. Het is geworden een van Ruslands marktleiders, hebbend een bij benadering een derde marktaandeel van de point-of-sale kredietmarkt vanaf 30 september 2005. Home Credit & Finance Bank is een lid van de Home Credit Group. De bedrijven van de Home Credit Group opereren in de Centraal- en Oost-Europa consumenten leenmarkten sinds 1997.

Gevestigd in Praag, Global Payments Europe (formerly MUZO) dient financiële instituties met een uitgebreid pakket aan betalingsdiensten inclusief creditcard en bankpas transactie verwerking, installatie en onderhouden van pin- en POS-terminals, evenals kaart uitgave diensten zoals kaartdatabase management en card personalisatie. Global Payments Europe's eigendoms platform was onder de eerste in de Europese markt om te worden onderworpen aan de internationale EMV-standaards voor chip-gebaseerde betaalkaarten.

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) is een toonaangevende leverancier van elektronische transactieverwerkingsdiensten voor consumenten, middenstanders, Onafhankelijke Verkooporganisaties (ISO's), financiële instituties, overheidsbureaus en multinationale ondernemingen die overal gevestigd zijn in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika en Europa. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf en zijn diensten www.globalpaymentsinc.com.

Deze aankondiging kan vooruitziende verklaringen bevatten conform de "veilige haven"-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze vooruitziende verklaringen hebben betrekking op risico's en onzekerheden, zoals vraag naar producten, toelating tot markt en klanten, het effect van economische voorwaarden, competitie, prijsstelling, moeilijkheden met ontwikkeling, risico's met vreemde valuta, kapitaalkosten, voortdurende certificering door creditcardverenigingen, de mogelijkheid aankopen te vervolmaken en te integreren, en andere risico's die nader beschreven zijn in de SEC-archieven van het bedrijf, inclusief de meest recent gearchiveerde Form 10-Q of Form 10-K, naar gelang het toepasbaar is. Het bedrijf neemt geen verplichting op zich om een van de verklaringen te reviseren om toekomstige omstandigheden of onverwachte gebeurtenissen te overwegen.

Contact: Phyllis McNeill
Global Payments Inc.

+1-770-829-8245 Voice
phyllis.mcneill@globalpay.com

Website: www.globalpaymentsinc.com
www.vimpelcom.com
www.isb.ru