Eneco


Ronald Blom treedt terug als voorzitter van de Raad van Bestuur ENECO Holding N.V.

Rotterdam, 21 april 2006 - De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van ENECO Holding N.V. maken bekend dat de heer drs. R. (Ronald) Blom, voorzitter van de Raad van Bestuur, die in 2006 de in zijn contract vastgelegde leeftijd voor vervroegde uittreding zal bereiken, per 31 december zal terugtreden. De Raad van Commissarissen heeft Mr. J.F. (Jeroen) de Haas benoemd tot zijn opvolger als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. De heer Ir. J.J. (Han) Fennema wordt per 1 mei benoemd tot lid van de Raad van Bestuur waar hij de functie als COO zal overnemen van Jeroen de Haas.

De heer Blom zal op 31 december 2006 formeel aftreden als voorzitter van de Raad van Bestuur. Ronald Blom is sinds 1997 lid van de Raad van Bestuur van ENECO en werd op 17 april 2000, na een periode waarnemend te zijn geweest, benoemd als voorzitter. ENECO Energie is onder het voorzitterschap van de heer Blom gegroeid tot één van Nederlands drie grootste energiebedrijven. In 2003 werd onder andere REMU onder zijn leiding overgenomen en succesvol geïntegreerd in de bestaande activiteiten. Ook zijn de processen binnen ENECO na de liberalisering van de Nederlandse energiemarkt in 2004, gemeten naar de standaarden van de vrije markt, op orde gebracht.

Ronald Blom: Negen jaar lid van de Raad van Bestuur, waarvan ruim zeven jaar als voorzitter, is zwaar en doet een toenemende aanslag op mijn gezondheid. Vandaar dat ik al in de zomer van 2005 aan de Raad van Commissarissen te kennen heb gegeven gebruik te willen maken van de contractueel vastgelegde mogelijkheid vervroegd uit te treden. Hoewel mijn afscheid samen valt met een politiek onrustige periode en er onduidelijkheid bestaat over de toekomst van de energiesector, weet ik dat de Raad van Bestuur goed geëquipeerd is voor een succesvolle ontwikkeling van ENECO Energie. Ik ben erg trots op ons bedrijf en ook erg ingenomen met het feit dat mijn opvolging uit onze eigen gelederen komt.

Jeroen de Haas werd in juli 2000 benoemd als lid van de Raad van Bestuur. Hij was daarvoor sinds 1996 directeur van Enercom, de coöperatie van energiebedrijven, waarvan een zestal leden in juli 2000 met ENECO fuseerde. In zijn functie als COO heeft de heer De Haas de aansturing van de divisies van ENECO Energie geprofessionaliseerd. In de periode van de liberalisering van de energiemarkt zijn de processen onder zijn toezicht efficiënter en doeltreffender ingericht en zijn meerdere fusies operationeel verwerkt.

Han Fennema is sinds oktober 2001 directeur van ENECO NetBeheer. Hij begon bij ENECO Energie in 1999 als stafdirecteur Strategie. Daarvoor was hij ruim 10 jaar werkzaam in diverse functies bij ExxonMobil. In zijn opvolging bij ENECO NetBeheer wordt voorzien met de benoeming van de heer Dr. J.W.A. (Jeroen) de Swart.

De nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur per 1 januari 2007 is als volgt:

Mr. J.F. (Jeroen) De Haas (1959), voorzitter en CEO Portefeuille: Strategie, Human Resource Management en Management Development, Public Affairs & Corporate Communications, Bestuurszaken

Drs. H.J. (Jeppe) Machielsen (1960), CFO
Portefeuille: Finance & Control, Mergers & Acquisition, Risk Management

Ir. J.J. (Han) Fennema (1964), COO
Portefeuille: divisies Business to Business, Retail, Infra, Services en stafafdeling Interne Bedrijfsvoering