Ingezonden persbericht


de nederlands arabische kring - afdeling amsterdam

presenteert

VERSCHILLENDE INITIATIEVEN VOOR EEN
ARABISCH - ISLAMITISCH CULTUREEL CENTRUM

vrijdag 21 april 2006
20.00 - 22.00 uur
HTIB, 1e Weteringsplantsoen 2c, 1017 SJ Amsterdam Bereikbaar met tramlijnen 6, 7, 10, 24 en 25, halte Weteringcircuit

"De rijkdom van andere culturen is vlak om de hoek te vinden. Maar ze blijft vaak verscholen of wordt over het hoofd gezien. Wellicht - ik doe maar een suggestie - zou ook een nieuw instituut dat de rijkdom van de Arabische culturen en tradities in Nederland over het voetlicht brengt en meehelpt aan kennisverspreiding en - uitwisseling."

Dit zei premier Balkenende bij de presentatie van de resultaten van de Commissie PaVEM begin juni vorig jaar. Inmiddels schieten de initiatieven voor dergelijke instituten als paddestoelen uit de grond. Om wat voor plannen gaat het precies? Hoe ver zijn ze gevorderd? En waarin verschillen ze van elkaar? Voor deze avond zijn verschillende vertegenwoordigers uitgenodigd om zich aan u voor te stellen.


. Huis voor de Culturele Dialoog

. Marhaba

. De Mediterraan Oriëntaalse Alliantie

. Ook el Hizjra en Podium Mozaiek zijn uitgenodigd hun visie te geven op deze nieuwe ontwikkelingen.

De avond wordt voorgezeten door Hans Luiten, fractievoorzitter voor de PvdA in Zaanstad. Columnist is Rachid Aoulad Abdellah.

Entree : EURH 2.50
NAK-leden : gratis


---

Meer info : anita resink : 020 - 66 43 500
sharida mohamedjoesoef : 06-48184 228
nak.amsterdam@gmail.com of http://on.to/nakamsterdam

achtergrondinformatie nak
De Nederlands-Arabische Kring (NAK) is een landelijke organisatie opgericht in 1955 met als doel de culturele en wetenschappelijke betrekkingen tussen Nederland en de Arabische wereld te bevorderen. Zij doet dat onder meer door het organiseren van culturele manifestaties, de uitgave van een eigen blad, lezingen en debatten die een breed scala van onderwerpen beslaan. De NAK heeft vier regionale afdelingen in Amsterdam, Den Haag, Niijmegen en Utrecht. De vereniging is gevestigd in Den Haag. Voor meer informatie over het NAK-lidmaatschap, kunt u zich wenden tot het Landelijk NAK-secretariaat, Lobelialaan 36, 2555 PH Den Haag of nak.amsterdam@gmail.com


---- --